ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα για έξι περιφέρειες – 38 φωτιές το τελευταίο 24ώρο

1 min read
  • Για ακόμη μία μέρα αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σειρά περιοχών της χώρας με τις Αρχές να βρίσκονται σε ετοιμότητα.
  • Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας κινδύνου 4, προβλέπεται για τη Δευτέρα, 16 Αυγούστου σε συνολικά τέσσερις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Στο μεταξύ, στο τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής εκδηλώθηκαν 38 δασικές πυρκαγιές.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας),

Περιφέρεια Αττικής,

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας),

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου).

  • Έτσι, σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Σε κάθε περίπτωση απευθύνεται έκκληση στους πολίτες για:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Nα ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 αν αντιληφθούν πυρκαγιά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.