ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Απριλίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πολικό ψύχος σαρώνει Το Αφγανιστάν ως αποτέλεσμα 166 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους

1 min read

Ακραία και πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο Αφγανιστάν, καθώς σημειώνονται «πολικές» θερμοκρασίες που είχαν ως αποτέλεσμα 166 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αξιωματούχου του υπουργείου αντιμετώπισης καταστροφών Άμπντουλ Ραχμάν Ζαχίντ, άλλοι 88 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε μια εβδομάδα, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων ως τώρα στους 166 νεκρούς, με βάση δεδομένα από τις 24 από τις 34 επαρχίες της χώρας.

Όπως εξήγησε οι θάνατοι οφείλονταν σε πλημμύρες, πυρκαγιές ή έκλυση θανατηφόρων αερίων από θερμαντικά μέσα.

Το θερμόμετρο έπεσε ως και στους –33° Κελσίου σε ορισμένες περιοχές του Αφγανιστάν. Οι ακραίες θερμοκρασίες συνοδεύονται ενίοτε από χιονοπτώσεις. Οι διακοπές της ηλεκτροδότησης είναι συχνές.

Το κύμα ψύχους πλήττει μια χώρα όπου οι μισοί και πλέον από τους 38 εκατομμύρια κατοίκους βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού και σχεδόν 4 εκατ. παιδιά υποφέρουν από υποσιτισμό. Κάπου εκατό σπίτια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές και σχεδόν 80.000 εκτρεφόμενα ζώα, κρίσιμος πόρος στο εξαιρετικά φτωχό Αφγανιστάν, χάθηκαν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα πως δεκαεπτά άνθρωποι υπέκυψαν σε χωριό της επαρχίας Μπανταχσάν (βορειοανατολικά) από «οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.