ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ποινή φυλάκισης σε τρεις Βούλγαρους για υπόθεση παράνομης υιοθεσίας βρέφους

1 min read

Έφερναν στην Ελλάδα εγκυμονούσες συμπατριώτισσές τους, για να πουλήσουν τα μωρά τους σε Έλληνες

Ποινή φυλάκισης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε τρεις Βούλγαρους, δύο γυναίκες και έναν άντρα, οι οποίοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι για παράνομη υιοθεσία νεογέννητου παιδιού.  

Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών σε ένα ανδρόγυνο, που θα έπαιζε ρόλο μεσαζόντων στην υπόθεση, έναντι αμοιβής άνω των 5.000 ευρώ. Επιπλέον, σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε –ερήμην– και τη βιολογική μητέρα του βρέφους.

  • Τόσο η μάνα όσο και οι δύο συγκατηγορούμενοί της συνελήφθησαν από αστυνομικούς αμέσως μετά τη γέννα, στις 12 Φεβρουαρίου 2019, σε ιδιωτική μαιευτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για «απόπειρα παράδοσης σε υιοθεσία τέκνου με αθέμιτο όφελος, απόπειρα μεσολάβησης σε υιοθεσία με πρόθεση κερδοσκοπίας και κατ’ επάγγελμα και συμμορία, κατά περίπτωση».

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ένας άνδρας και η σύζυγός του, ηλικίας 40 χρόνων, έφερναν από τη Βουλγαρία εγκυμονούσες συμπατριώτισσές τους για να γεννήσουν στην Ελλάδα και, κατόπιν, να πουλήσουν τα μωρά σε θετούς γονείς. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο τους εμπλέκονται ως μεσολαβητές σε υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία στην Ηγουμενίτσα και τα Τρίκαλα, ενώ στο παρελθόν οδήγησαν στην ίδια κλινική για να γεννήσουν και άλλες δύο Βουλγάρες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.