ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
13 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ποια επιχείρηση «Ελευθερία»;- ΠΟΥ: «Δεν αρκούν τα εμβόλια για να μας προστατέψουν»

1 min read

Άπαντες στην Ελλάδα με την κυβέρνηση να έχει δώσει το βαρύγδουπο όνομα “Επιχείρηση Ελευθερία” και στην υπόλοιπη Ευρώπη προσκαλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν καθώς όπως ο ΠΟΥ αναφέρει ότι η «μετάλλαξη Δ» του κορωνοϊού που έχει ήδη εντοπιστεί σε 98 χώρες και προκαλεί σοβαρά προβλήματα.

Οι πολίτες όμως είναι επιφυλακτικοί και την ίδια στιγμή βλέπουν έναν ιό που παρά τα παραδείγματα χωρών που έχουν εμβολιαστεί μαζικά όπως το Ισραήλ βλέπουν να εξαπλώνεται και τις εταιρείες παραγωγής εμβολίων (βάζοντας μπροστά τις κυβερνήσεις) να υπόσχονται προστασία αλλά να μην πείθουν ούτε τους ίδιους.

Έτσι σήμερα ο ΠΟΥ έβαλε “μπρος” το “σχέδιο” επέκτασης και άλλων μέτρων γιατί τα εμβόλια πλέον δεν αρκούν! 

Μιλώντας στη Γερμανική Ραδιοφωνία (DLF) ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Κρίστιαν Λίντμαϊερ προσπαθεί να περιγράψει τη σημερινή κατάσταση με με νηφαλιότητα. Σε κάθε περίπτωση, προειδοποιεί, δεν υπάρχει πουθενά απόλυτη προστασία από τον ιό.

  • «Όλοι νιώσαμε ανακούφιση όταν άρχισαν να υποχωρούν τα κρούσματα, όλοι θέλαμε να βγούμε έξω, άρχισε να ζεσταίνει και ο καιρός κι έτσι δυστυχώς άρχισαν να υποχωρούν τα μέτρα προστασίας», λέει ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ. «

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το εμβόλιο παρέχει μία προστασία, αλλά όχι κατά 100%. Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει προστασία κατά 100%. Και μπορεί να έχουμε υψηλά ποσοστά εμβολιασμού – τα υψηλότερα στον κόσμο αν εξαιρέσουμε τις ΗΠΑ – αλλά και πάλι δεν έχει εμβολιαστεί πάνω από το 40, 50% του συνολικού πληθυσμού».

«Το εμβόλιο είναι μόνο ένα μέρος της απαραίτητης προστασίας»

Ασφαλώς ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ δεν τα λέει όλα αυτά για να μας προτείνει να μην εμβολιαστούμε. Το αντίθετο συμβαίνει: το εμβόλιο κρίνεται απαραίτητο, αλλά δεν αρκεί από μόνο του. Θεωρητικά άλλωστε ακόμη και αυτός που έχει εμβολιαστεί μπορεί να μεταδώσει τον ιό στους άλλους, αλλά μπορεί και ο ίδιος να νοσήσει κάποια στιγμή.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.