Τρ. Νοέ 24th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πληρώσαμε ακριβά το «πείραμα» ΣΥΡΙΖΑ

1 min read

«Τι χειρότερο μπορούμε να πάθουμε;», αναρωτιόντουσαν ορισμένοι αφελείς ή και καλόπιστοι που παρέβλεπαν την παντελή απουσία ρεαλιστικού σχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ και ήλπιζαν ότι με τον Τσίπρα θα γλίτωναν τον ΕΝΦΙΑ, όπως ο ίδιος δεσμευόταν σε όλους τους τόνους, στις αρχές του 2015.

ΤΕΛΙΚΩΣ το πείραμα με την «πρώτη φορά αριστερά» το πλήρωσε η Ελλάδα ακριβά σε όλα τα επίπεδα. Σε λίγους μήνες κοντεύουν τέσσερα χρόνια από τότε σχηματίσθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Ο κ. Τσίπρας είναι ήδη ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της μνημονιακής περιόδου, κέρδισε δύο εθνικές εκλογές και ένα δημοψήφισμα, δείχνοντας στα μέσα του 2015 ότι ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού.

ΟΜΩΣ ΣΤΟ διάστημα αυτό η χώρα οπισθοχώρησε παντού. Στην οικονομία η Ελλάδα έχασε τη μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία της περιόδου 2015-2017, όταν όλες οι χώρες της ευρωζώνης κυριολεκτικώς κάλπαζαν καλύπτοντας το χαμένο έδαφος της κρίσης με όπλα τη μείωση των διεθνών τιμών των καυσίμων αλλά και την επανεμφάνιση των επενδυτικών κεφαλαίων στις αγορές. Η ελληνική οικονομία επί Τσίπρα γύρισε στην ύφεση (το 2015 και το 2016), η χώρα μας αποκλείσθηκε από τα ευνοϊκά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι τράπεζες με το δημοψήφισμα απώλεσαν τα κεφάλαιά τους και το Δημόσιο ζημιώθηκε προς όφελος των ξένων funds που πήραν τον έλεγχο του πιστωτικού συστήματος αντί πινακίου φακής.


Η ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ διακυβέρνηση Τσίπρα φόρτωσε στους πολίτες νέα βάρη, δέσμευσε τη χώρα με μεγάλες δόσεις λιτότητας στο διηνεκές, υποθήκευσε την κρατική περιουσία για 99 χρόνια, υπέγραψε όσα ζητούσαν οι δανειστές.

Η ΖΗΜΙΑ δυστυχώς επεκτάθηκε σε όλους τους τομείς. Η κυβέρνηση επέλεξε χρεοκοπημένα μοντέλα του παρελθόντος για να στελεχώσει τη Δημόσια Διοίκηση με ανίκανους ή ανεπαρκείς, πλην όμως κομματικούς φίλους. Τα αποτελέσματα τα είδαμε με τον χειρότερο τρόπο στις τραγωδίες της Μάνδρας και πιο πρόσφατα της Ανατολικής Αττικής, όταν είχαμε εκατόμβη νεκρών χωρίς καμία ουσιαστική προστασία από το κράτος.


Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι η κρατική μηχανή έχει ξεχαρβαλωθεί πλήρως. Ο κομματισμός, η αναξιοκρατία, η ανικανότητα ανθρώπων που επί ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβαν για πρώτη φορά θέσεις ευθύνης δεν μπορούν να προστατεύσουν καν την ανθρώπινη ζωή και τις περιουσίες, όπως έχουν χρέος.

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ Τσίπρα είχε υψηλό τίμημα. Εκτός από την οικονομία και την πολιτική προστασία, τα στελέχη του Μαξίμου έριξαν τόνους δηλητηρίου στη δημόσια ζωή, προσπάθησαν να διχάσουν τον κόσμο, θέλησαν να καθυποτάξουν τη Δικαιοσύνη, τα μέσα ενημέρωσης και τις Ανεξάρτητες Αρχές, λειτουργώντας με πρότυπα απολυταρχικών καθεστώτων.

ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ μείνει καμία απορία στους πολίτες. Ναι, τελικώς το 2015 μπορούσαμε να πάθουμε χειρότερα, και μάλιστα σε βαθμό τραγωδιών. Θα χρειαστεί χρόνος και θα απαιτηθούν βαθιές αλλαγές για να ξεπεράσει η Ελλάδα το καταστροφικό πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.