Τρ. Νοέ 24th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Πισώπλατη μαχαιριά» της Ευρώπης σε Τραμπ – Μετά τη Γερμανία και η Γαλλία στο πλευρό του Ερντογάν

1 min read

Μετά την Γερμανία και η Γαλλία φαίνεται πρόθυμη να συζητήσει με την Τουρκία την περαιτέρω οικονομική συνεργασία αγνοώντας τις αμερικανικές κυρώσεις.

 ο Ερντογάν έκανε τις τελευταίες μέρες ένα άνοιγμα στην Ευρώπη στο πλαίσιο του οποίου απελευθέρωσε και τους 2 στρατιωτικούς.

Όπως αποκαλύπτει η τουρκική Hurriyet επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές οι υπουργοί οικονομικών Γαλλίας και Τουρκίας συμφώνησαν σε κοινή δράση ενάντια στις Αμερικανικές κυρώσεις. Μάλιστα το Τουρκικό υπουργείο Οικονομικών ,ανακοίνωσε πως οι ΥΠΟΙΚ Γαλλίας και Τουρκίας θα προχωρήσουν σε βελτίωση της οικονομικής συνεργασίας και μάλιστα αντιπροσωπείες των 2 χωρών θα συναντηθούν στο Παρίσι στις 27 Αυγούστου.

Η συνάντηση αυτή έρχεται να προστεθεί σ’ αυτή του Τούρκου ΥΠΟΙΚ με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ πάλι για το θέμα της οικονομικής συνεργασίας, ενώ στις 28 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη και η συνάντηση Μέρκελ με Ερντογάν.

Η Ευρώπη όπως και στην περίπτωση του Ιράν φαίνεται να διαφοροποιείται από τις ΗΠΑ και βάζει το οικονομικό συμφέρον πάνω από τους γεωπολιτικούς στόχους, αποδεικνύοντας πως οι δηλώσεις «ανησυχίας» των τελευταίων ημερών για την οικονομική κατάσταση στην Τουρκία μόνο τυχαίες δεν ήταν. 

Βέβαια καλό είναι να περιμένουμε τα αποτελέσματα των Ευρω-Τουρκικών συναντήσεων για να εξάγουμε τελικά συμπεράσματα καθώς τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, αλλά προς το παρόν όλα δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.