ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πειράματα σε Έλληνες Θέλουν να εμβολιάσουν με 3η δόση όλους 1η Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό

1 min read

Την 1η Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό με τρίτη δόση για συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, παρόλα αυτά οι τρίτες δόσεις αναμένεται να χορηγηθούν σε ολόκληρο τον πληθυσμό. 

Σε αυτό το ενδεχόμενο αναφέρθηκε ο καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης.

  • «Δεν το αποκλείω» είπε συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μαγιορκίνης, σημειώνοντας ότι αυτό «θα εξαρτηθεί και από την πιθανότητα έλευσης νέου μεταλλαγμένου στελέχους».
  • Ο ίδιος εξέφρασε, πάντως, την πιθανότητα ότι θα χρειαστεί επαναληπτική δόση, η οποία θα γίνεται πιθανότατα με εμβόλιο mRNA.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε και σε εμβόλιο που σχεδιάζει η Pfizer για τα στελέχη Άλφα και Δέλτα, το οποίο -εξήγησε- συνιστά ένα «ανανεωμένο εμβόλιο» για επαναληπτική δόση, όπως εφαρμόζεται στην περίπτωση της γρίπης.

Σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά για το ενδεχόμενο να εμφανιστεί στο μέλλον μια παραλλαγή του κορωνοϊού η οποία θα είναι ανθεκτική στα εμβόλια, ο κ. Μαγιορκίνης δεν απέκλεισε το σενάριο, τονίζοντας ότι «όπως μας εξέπληξε η μετάλλαξη Δέλτα, μπορεί να μας εκπλήξει και κάποια άλλη μετάλλαξη», αν και χαρακτήρισε «απίθανο» να οδηγηθούμε πίσω στο σημείο μηδέν και ότι δεν αναμένεται να συμβεί μέσα στο επόμενο 6μηνο – 8μηνο.

  • Να σημειώσουμε εδώ πως ο ΕΟΦ θα μπορούσε να δώσει από μόνος του άδεια για τρίτη δόση, ακόμα και αν δεν υπήρχε η σχετική άδεια από τον ΕΜΑ, όμως κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πολλά ερωτήματα, καθώς εδώ και ένα χρόνο ο ΕΟΦ αρνείται να δώσει έγκριση για τα μονοκλωνικά αντισώματα, γιατί δεν υπάρχει σχετική έγκριση από τον ΕΜΑ. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.