ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πάτρα: 60χρονος μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca υπέστη πνευμονική εμβολή

1 min read

Ένας 60χρονος στην Πάτρα δέκα περίπου μέρες μετά τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της AstraZeneca υπέστη πνευμονική εμβολή. 

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό που συνδέεται με το συγκεκριμένο εμβόλιο, μετά και τα περιστατικά θρομβώσεων τα οποία βέβαια το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως δεν σχετίζονται με το εμβόλιο. 

 Να σημειώσουμε πως η περίπτωση του 60χρονου στην Πάτρα δεν είναι σίγουρα η μοναδική στη χώρα μας, καθώς πριν από λίγες ημέρες και μία 63χρονη γυναίκα στη Λέσβο είχε υποστεί πνευμονική εμβολή δέκα περίπου μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca. 

Για τα περιστατικά με το εμβόλιο της AstraZeneca έχει ήδη ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ο οποίος το διερευνά, όπως και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Εμβόλιο AstraZeneca: Σήμερα οι ανακοινώσεις του ΕΜΑ για τα περιστατικά των θρομβώσεων

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου, τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η έρευνα που πραγματοποίησε σχετικά με τα περιστατικά θρομβώσεων και το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η διαδικτυακή συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 ώρα ώρα Ελλάδας και αναμένεται να ξεδιαλύνει και τη διχογνωμία που έχει εμφανιστεί στις τάξεις του ΕΜΑ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη υψηλόβαθμο στέλεχος του ευρωπαϊκού οργανισμού, σε συνέντευξή του στην ιταλική Il Messagero, υποστήριξε ότι τα περιστατικά θρομβώσεων συνδέονται με το εμβόλιο της  Astrazeneca «αλλά δεν ξέρουμε ακόμη την αιτία».

«Κατά την άποψή μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, υπάρχει σύνδεση με το εμβόλιο» τόνισε συγκεκριμένα ο επικεφαλής εμβολίων του ΕΜΑ Μάρκο Καβαλέρι. Όπως υποστήριξε, ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο τι προκαλεί αυτή την αντίδραση. Όπως υπονόησε, η σύνδεση αναμένεται να επιβεβαιωθεί από τον ΕΜΑ τις επόμενες ώρες. 

Δημοσίευση στα Social Media