ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών για τα κλειστά σχολεία στη Μυτιλήνη

1 min read

Την παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών προκάλεσε η απόφαση του δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Θοδωρής Λιβάνιος αντίστοιχα με παρέμβασή τους επισημαίνουν ότι η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας.

Ειδικά για τις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας λόγω κορωνοϊού, διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν εφαρμόζονται.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εσωτερικών, η παρέμβαση αφορά όλα τα σχολεία της χώρας και όχι μόνο της Μυτιλήνης.

Τι ισχύει για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων

Στο πρώτο άρθρο της ΠΝΠ της 25ης Φεβρουαρίου 2020 (παράγραφος 1, παράγραφος 2 – εδάφιο στ’ και παράγραφος 4 – εδάφιο δ’) ορίζεται ότι για τις σχολικές μονάδες και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, φορείς και ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά, κάθε τύπου και βαθμού «τα μέτρα που αφορούν την προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας επιβάλλονται και εξειδικεύονται ανά περίπτωση, δυνάμει απόφασης […] των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας […] μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19», ενώ «με την ίδια απόφαση ορίζεται και κάθε συναφής και αναγκαία πρόβλεψη για ζητήματα διαχείρισης απουσιών, προθεσμιών, εξετάσεων, υποχρεώσεων υποβολής συναφών δηλώσεων και λοιπών ζητημάτων των φορέων και νομικών προσώπων που τίθενται σε καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας».

Εξάλλου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατά τη χθεσινή κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθ. Γκίκα Μαγιορκίνη δήλωσε ότι «κρίνεται αναγκαία η λειτουργία της Task Force με τη σύμπραξη των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, για να υπάρξει κεντρική καθοδήγηση στην πρώτη περίοδο λειτουργίας των σχολείων» ανακοινώνοντας πως προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή νέα νομοθετική ρύθμιση, με την οποία μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα της λήψης απόφασης αναστολής λειτουργίας τμήματος ή σχολικής μονάδας σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού, στον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης μετά από εισήγηση του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας περιφερειακής ενότητας.

Μάσκες για όλους τους μαθητές τη Δευτέρα

Ερωτηθείς σχετικά με την ανάκληση μασκών που εστάλησαν από την ΚΕΔΕ για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης, αλλά κρίθηκαν ακατάλληλες ο κ. Κόπτσης απάντησε ότι «κάποιες μικρές παρτίδες θεωρήθηκε ότι δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές, όμως αντικαταστάθηκαν άμεσα και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχει ολοκληρωθεί η διανομή τους στα σχολεία. Τη Δευτέρα θα υπάρχουν μάσκες για όλους τους μαθητές των σχολείων».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.