ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παρέμβαση από τον Συνήγορο του Πολίτη για την υπόθεση Κουφοντίνα

1 min read

Την παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη προκάλεσαν οι αναφορές των δικηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα σχετικά με το σύννομο της μεταγωγής του.

Με επιστολή του προς τη Γενική Γραμματεία Aντεγκληματικής Πολιτικής, την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) και τα καταστήματα κράτησης ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας, Κορυδαλλού και Δομοκού, ο Συνήγορος του Πολίτη ζητεί να ενημερωθεί γιατί παρακάμφθηκε η επιτροπή μεταγωγών ενώ καλεί τη γενική γραμματεία αντεγκληματικής πολιτικής να παραδώσει στον Δ. Κουφοντίνα τα έγγραφα που ζητά.

Ειδικότερα, ζητά στοιχεία για το κατά πόσο σύννομη είναι η μεταγωγή του, ως προς την αιτιολογία, τη διαδικασία και την ειδικότερη τεκμηρίωση των αιτιών της παράκαμψης των νομίμων διαδικασιών. 

Κάνει λόγο για παράκαμψη της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και των αποφάσεων για αναστολή των μεταγωγών εξαιτίας της πανδημίας.

Καλεί, ακόμη, τη γενική γραμματεία να δώσει στον κρατούμενο τα αντίγραφα των εγγράφων για τη μεταγωγή του, καθώς μέχρι στιγμής το αρνείται.

Τέλος, ζητά από τα καταστήματα Κασσαβέτειας, Κορυδαλλού και Δομοκού να  γνωστοποιήσουν τα στοιχεία που τυχόν έθεσαν υπόψη της διοίκησης, βάσει των οποίων προέβη στη μεταγωγή.

Δημοσίευση στα Social Media