ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παππούδες “μπίζνεσμαν” στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

1 min read

Σε μάστιγα εξελίσσεται για το Δημόσιο η φάμπρικα σύστασης νέων επιχειρήσεων από ηλικιωμένους που μπαίνουν ως μπροστινοί σε εταιρείες με τζίρους εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ αλλά με πολύ χαμηλό μετοχικό κεφάλαιο.

Όπως μεταδίδει το Πρώτο θέμα, το κόλπο είναι παλιό αλλά γνωρίζει μεγάλη άνθιση. Υπερήλικες φορτώνονται τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, ενώ άλλοι παίρνουν το χρήμα και μένουν στο απυρόβλητο.

Πρόκειται κυρίως για εστιατόρια ,ζαχαροπλαστεία , καφετέριες , επιχειρήσεις στις πιο κεντρικές περιοχές της Ελλάδας και αναζητεί υπόπτους (γεννηθέντες πριν ή και λίγο μετά το 1930) που εμφανίζονται ως δραστήριοι επιχειρηματίες αλλά δεν δίνουν ποτέ σημεία ζωής στην Εφορία.

Περνά από ανάκριση όσους βρίσκει ( υπεύθυνους , υπαλλήλους, λογιστές κλπ) για να εντοπίσει ποιοι είναι πίσω από κάθε εταιρεία – ή άλλους πελάτες και προμηθευτές που συναλλάσσονται με αυτή. 

Όπως λένε έμπειρα στελέχη του ΣΔΟΕ , το ίδιο σκηνικό στήνεται και από Ρομά , οι οποίοι κινούν πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και όλη την αγορά των ρούχων από δεύτερο χέρι , δηλαδή μαγαζιά σε κεντρικά σημεία που πουλάνε ενδύματα με μόλις 2,3 έως 10 ευρώ το πολύ.

Και ο παππούς με εκατομμύρια χρέη στην εφορία

Αν και ακούγεται σαν να πρόκειται για φθηνοπράγματα , τα κέρδη για τους επιτήδειους είναι ιλιγγιώδη. Σε μία και μόνο χρονιά , μία από τις επιχειρήσεις που πουλούσαν μεταχειρισμένα ρούχα εμφάνισε τζίρο 1 εκατ. και καθαρά κέρδη 500.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους ελεγκτές της εφορίας

Το κύκλωμα δήλωνε τις εισπράξεις από τα προϊόντα αυτά στις φορολογικές δηλώσεις και με το παραπάνω χωρίς να τους νοιάζει να τις κρύψουν.

“ Μήπως θα τα πλήρωναν;Αφού τελικά θα τα φόρτωναν όλα στον πού “ λένε με νόημα αρμόδια στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού. Και μάλιστα για να μην πιαστούν τυχαία από συνεργεία ελέγχου στον δρόμο –αλλά και για να μην τους κλέβουν τις εισπράξεις οι υπάλληλοι –απαιτούσαν να κόβονται ανελλιπώς όλες οι αποδείξεις.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι οι ελεγκτές έχουν εντοπίσει τουλάχιστον άλλες 15 εταιρείες που κρύβονταν πίσω από τον ίδιο υπερήλικα ” επιχειρηματία”.

Πηγή Πληροφοριών: Εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.