ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παππάς Δεν μπορεί να ελέγχει ο Ολυμπιακός πότε και πόσα θα παίρνουν οι ΠΑΕ

1 min read

Ο Νίκος Παππάς αναλύει την επερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφαινόμενη αγορά της Nova από τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος 7:00» μίλησε ο Νίκος Παππάς και αναφέρθηκε στην επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το σενάριο της αγοράς της Nova από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τη σύγκρουση συμφερόντων που δημιουργείται στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Υπάρχουν τρία μείζονα ζητήματα για την υπόθεση Nova-Μαρινάκη» είπε αρχικά και πρόσθεσε αναφορικά με τη δίκη των στημένων που ξεκινά σήμερα «μακάρι να βγει ότι δεν έχει εμπλοκή ο άνθρωπος.

Όσον αφορά στην πλατφόρμα της Nova, επεσήμανε: «Η προοπτική αγοράς της Nova από τα συμφέροντα Μαρινάκη θα προκαλέσει σύγκρουση συμφερόντων στον χώρο του ποδοσφαίρου. Με απλά λόγια, θα ελέγχεται από τον Ολυμπιακό πώς και πότε θα πληρώνονται οι άλλες ομάδες. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να επέμβει επιτροπή αθλητισμού. Το δεύτερο είναι ότι στον χώρο του Τύπου υπάρχει συγκέντρωση. Το τρίτο είναι ότι είμαστε αναγκασμένοι να τα λάβουμε και αυτά υπ’ όψιν. Βάσει δημοσιεύσεων και συζητήσεων είναι το ύψος του κουρέματος που συζητείται για να γίνει η αγορά. Θα πρέπει οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες να είναι προσεκτικές, γιατί έχει χύσει ιδρώτα ο ελληνικός λαός κι άλλες επιχειρήσεις παρακαλάνε για λίγα χιλιάρικα να ανασάνουν. Νομίζω θα είναι ενδιαφέρουσα συζήτηση τη Δευτέρα».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, που βρισκόταν στο πάνελ απέναντί του, του απάντησε λέγοντας: «Για τον Μαρινάκη, δεν είμαι εκπρόσωπός του. Διαβάζοντας το κείμενο της ερώτησης, δεν διαπίστωσα ότι υπάρχει τυπική παράβαση νόμου. Αυτά που λέει ο κ. Παππάς καλά είναι, αλλά δεν υπάρχει νόμος. Από τη στιγμή που έχεις ανώνυμη εταιρία δεν δικαιούσαι να πάρεις κανάλι. Ας κάνατε έναν τέτοιο νόμο 4,5 χρόνια που ήσασταν κυβέρνηση. Τώρα το θυμηθήκατε; Τυπικά δεν κάνει παράβαση κανενός νόμου. Είμαι γαύρος, μην ζητάτε να πάω κόντρα» κατέληξε χαριτολογώντας ο Κακλαμάνης για να του απαντήσει στο ίδιο ύφος ο Παππάς «μην ταυτίζεσαι με διοικήσεις, στα λέω εγώ ως Παναθηναϊκός» κι ανταπάντησε ο Κακλαμάνης ότι «μόνο με Γουλανδρή έχω ταυτιστεί» για να κλείσει η συζήτηση σε ήρεμο κλίμα…

Νωρίτερα, είχε πέσει στο τραπέζι και το πολύκροτο θέμα του σκανδάλου της Novartis.

Στον απόηχο της χθεσινής πρότασης της κυβέρνησης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis ο Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε πως: «Προφανώς και δεν θα ψηφίσω την προανακριτική. Και η ΝΔ δια του αρχηγού της έχει χαρακτηρίσει σκάνδαλο την υπόθεση. Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Να την αποσυμφορήσουμε την κουβέντα. Η κυρία Ράικου κάνει λόγο για σκάνδαλο και χρηματισμό στην επιστολή παραίτησή της. Υπάρχει διερεύνηση ενός σκανδάλου, το οποίο χαρακτηρίζεται έτσι από όλες τις πολιτικές πλευρές».

Για τον Παπαγγελόπουλο είπε: «Επιχειρείται μία αντιστροφή της πραγματικότητας από τη ΝΔ. Δεν είναι σκευωρία αυτά που δήλωνε ο Φρουζής, δεν είναι σκευωρία ότι η Ελλάδα πλήρωνε περισσότερα για φάρμακα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Η απόδειξη παράνομων πράξεων δεν είναι δουλειά δική μας. Η δήλωση Παπαγγελόπουλου ήταν ακριβής κι έχει επαναληφθεί από δικαστικούς. Το τι θα αποδειχθεί θα δούμε».

Από την πλευρά του, ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε: «Εδώ υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά πράγματα. Το ένα είναι η εικόνα που δείχνει η Δικαιοσύνη σε υψηλό επίπεδο και είναι άσχημη προς τον κόσμο έξω. Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του. Ευτυχώς που δεν υπάρχει Χρυσή Αυγή στη Βουλή και γλιτώσαμε από το τι θα έλεγε για τη δική της δίκη.

Δεύτερον: Υπάρχει παγκόσμιο σκάνδαλο Novartis, άρα και στην Ελλάδα σκάνδαλο. Εμπλέκονται γιατροί κι άλλοι.

Το τρίτο είναι ότι υπάρχει αυταπόδεικτο. Είναι ότι μόλις προέκυψε η υπόθεση, ορθώς ο φάκελος πήγε στο Δικαιοσύνης. Όφειλαν να το στείλουν στη Βουλή ο Κοντονής κι ο Παπαγγελόπουλος. Πήγαν ωστόσο στο Μαξίμου, μίλησαν με τον Τσίπρα κι έβγαλαν ετυμηγορία. Είναι ατόπημα συνταγματικό. Τον εμπλέκει τον πρωθυπουργό. Δεν επιτρεπόταν να ανοιχθεί πριν φτάσει ο φάκελος στη Βουλή. Το ξέρετε (σ.σ.: κύριε Παππά) ότι είναι ατόπημα συνταγματικό και κοινοβουλευτικό. Αμέσως βάζει την υπόνοια ότι ήταν προσχεδιασμένο.

Τη γραμμή ενός σοβαρού κόμματος την χαράσσει ο αρχηγός. Ακούσατε ποτέ τον Μητσοτάκη να λέει κάτι για τον Τσίπρα; Κάτι μπορεί να ειπώθηκε από άλλους συναδέλφους. Ο αρχηγός που χαράσσει τη γραμμή δεν το είπε ποτέ. Θα πω ότι κάποιοι βιάστηκαν. Διάβασα το αίτημα που κάναμε χθες. Βασίζεται στους δύο εισαγγελείς και τις καταθέσεις τους κατά κύριο λόγο, για το ότι πήγε στο Μαξίμου κι όχι στη Βουλή η δικογραφία και για τα όσα γράφτηκαν στον Τύπο.

Όταν ξέρεις ότι δεν έχεις σχέση κι έχεις κρεμαστεί στα μανταλάκια, δεν μπορείς να ξέρεις. Εξερράγη ψυχολογικά (σ.σ.: ο Σαμαράς, ο οποίος κατονόμασε 21 φορές τον Τσίπρα στην κατάθεσή του).

Για το πώς είναι δυνατόν να βάζει θέμα και να αμφισβητεί ότι υπήρχε ραντεβού Μητσοτάκη-Τραμπ ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Παππάς απάντησε: «Σ’ αυτά τα θέματα πρέπει να είναι εποικοδομητική η κριτική. Δεν υπήρχε στην ατζέντα Τραμπ συνάντηση με Μητσοτάκη. Μόνο με τον γαμπρό του συναντήθηκε. Στην ενημέρωση που έγινε μετά, διαπιστώσαμε ότι δεν έγινε θέμα για τις τουρκικές παραβιάσεις και την κυπριακή ΑΟΖ.

Επί των ημερών μας δεν τολμήσαν να σκεφτούν να κάνουν οτιδήποτε. Παραλίγο είπε ο Αποστολάκης (σ.σ.: για τα Ίμια) και δεν είχαμε γιατί αν τολμούσαν δεν θα είχαμε καλά ξεμπερδέματα».

Ο Κακλαμάνης από την πλευρά του είπε: «Να φτιαχτεί το εθνικό συμβούλιο εθνικής στρατηγικής. Που θα καθορίζεις στο εσαεί την εθνική γραμμή ανεξάρτητα ποιος είναι πρωθυπουργός ή υπουργός Εξωτερικών. Εκτιμώ ότι ο Μητσοτάκης επιστρέφοντας πίσω δεν θα κάνει αυτό που έκανε ο Τσίπρας, να μην μιλήσει σε κανέναν πολιτικό αρχηγό. Άρα θα έχουν εικόνα τι συζητήθηκε και τι όχι. Δεν μπορούν να ειπωθούν όλα μέσα στο κοινοβούλιο

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.