ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πάνε να μας «σερβίρουν» τον αφοπλισμό των νήσων με την «κατάργηση» της 4ης τουρκικής Στρατιάς κατά του Αιγαίου;

1 min read

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η ύποπτη συζήτηση για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Πρόκειται περί αφοπλισμού των νήσων και όχι αποστρατιωτικοποίησης.

Οι φήμες περί γερμανικής και αμερικανικής απαίτησης για αφοπλισμό ελληνικού εδάφους πληθαίνουν.  

Την ίδια ώρα στην Τουρκία, δημοσιεύματα, μιλούν για ίδια γερμανική έκκληση για “διάλυση” τάχα  της 4ης τουρκικής στρατιάς κατά του Αιγαίου!

Σύμφωνα με την εφημερίδα  Sözcü, η Γερμανία που παρενέβη μεταξύ των δύο χωρών για να μειώσει τις εντάσεις, ζήτησε από την Αθήνα «να αποσύρει τα στρατεύματά της από νησιά κοντά στην Τουρκία».

«Αλλά» και εδώ είναι το σημαντικό «ζήτησε και από την Άγκυρα να καταργήσει την Στρατιά του Αιγαίου.»

Εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις που δεν μπορούν να συμψηφιστούν. Το μεν είναι αφοπλισμός εθνικού εδάφους, το δε  μετακίνηση στρατιωτικών μονάδων από τα ακτές 100 χλμ. πιο μέσα στην τουρκική ενδοχώρα.

Το παραμύθι της κατάργησης της 4ης Στρατιάς είναι ακριβώς αυτό: Ένα παραμύθι. Θα καταργηθούν τα αποβατικά; Τα ελικόπτερα Couger και Blackhawk; Η Πεζοναύτες στη Φώκαια; Οι αλεξιπτωτιστές; Τα ΠΕΠ T-300 Kasirga και οι Bora;

Όχι. Όλα αυτά απλώς θα πάνε 100 χλμ. πιο μέσα και τα αποβατικά σε κάποιο ναύσταθμο στον Βόσπορο.

 Όλα αυτά θα μπορούν να μετακινηθούν σε θέση βολής μέσα σε μια ημέρα.

Για την Ελλάδα όμως, εάν καταργηθεί η ΑΣΔΕΝ  η υπεράσπιση των νήσων θα είναι αδύνατη. Άλλωστε μήπως το 1974 υπήρχε καμία «Στρατιά κατά της Κύπρου;». Δημιουργήθηκε σε σύντομο χρόνο. Αυτςό είναι ο κίνδυνος. Να επιχειρήσουν να μας «σερβίρουν» τον αφοπλισμό εθνικού εδάφους, με το αιτιολογικό «ορίστε καταργούν και αυτοί την Στρατιά του Αιγαίου».

Ξέρουν όμως όλοι, πολύ καλά πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά κατάργηση της 4ης Στρατιάς. Απλά θα μετακινηθεί.

Εάν επιχειρήσουν να φέρουν «πακέτο» αυτό το σχέδιο, αυτό θα ισοδυναμεί με την απόσυρση της Μεραρχίας από την Κύπρο, που ήταν πάγιο αίτημα της Τουρκίας. Όλοι γνωρίζουν τι έγινε μετά.

Και να γίνουμε ξεκάθαροι: Η Ελλάδα δεν πρέπει και σε  καμία περίπτωση να εμπλακεί και για κανένα  λόγο σε οποιαδήποτε συζήτηση αφοπλισμού εθνικού εδάφους.

Πηγή pronews

Δημοσίευση στα Social Media