ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οριστικό! Παράταση για τρεις μήνες στο πρόγραμμα «Γέφυρα»

1 min read

Η Κομισιόν ενέκρινε αλλαγές της κυβέρνησης, η οποία όμως ξέχασε την επιδότηση της δόσης των στεγαστικών για τον Οκτώβριο

Την έγκριση της Κομισιόν έλαβαν οι πρόσφατες αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το πρόγραμμα «Γέφυρα». Σημειώνεται πως η επιδότηση της δόσης στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας έλαβε τρίμηνη παράταση για τους μήνες Οκτώβριο – Δεκέμβριο 2021, καθώς στο τέλος του καλοκαιριού είχε βρεθεί ένα αδιάθετο ποσό της τάξεως των 48 εκατ. ευρώ.

Η Ελλάδα κοινοποίησε στην Κομισιόν τις ακόλουθες τροποποιήσεις στο υφιστάμενο καθεστώς:

1) τρίμηνη παράταση της περιόδου στήριξης του δανείου από εννέα σε δώδεκα μήνες

2) μείωση του μέγιστου ποσού ενίσχυσης ανά δικαιούχο (μεταξύ 33% και 40% χαμηλότερα σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο των επιδοτήσεων που χορηγήθηκαν στο πλαίσιο του υφιστάμενου καθεστώτος). Τα άλλα στοιχεία του συστήματος θα παραμείνουν αμετάβλητα.

Όσον αφορά το υφιστάμενο καθεστώς ενισχύσεων, η επιτροπή διαπίστωσε ότι η επιχορήγηση στους ιδιοκτήτες κατοικιών στο πλαίσιο του τροποποιημένου καθεστώτος θα παρέχει έμμεσο πλεονέκτημα στις τράπεζες που εξέδωσαν τα δάνεια.

«Ξέχασαν» την επιδότηση Οκτωβρίου

Όπως είχε αποκαλύψει πριν από λίγες ημέρες η «δημοκρατία», χιλιάδες δανειολήπτες που έπρεπε να καταβάλουν τη μηνιαία δόση πριν από τις 13 Οκτωβρίου δεν έλαβαν την επιδότηση του μήνα, αφού το οικονομικό επιτελείο καθυστέρησε την έκδοση του ΦΕΚ. Αποτέλεσμα, τα χέρια της ΑΑΔΕ να είναι «δεμένα» και να μην μπορεί να καταβάλει στις τράπεζες το αντίστοιχο κονδύλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το email από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έλαβαν και δανειολήπτες που θα έπρεπε να καταβάλουν τη δόση της τράπεζας και μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο η επιδότηση Οκτωβρίου πιστώθηκε κανονικά στους λογαριασμούς τους.

Όσοι δεν έλαβαν την κρατική ενίσχυση για τον προηγούμενο μήνα, η τρίμηνη επέκταση του «Γέφυρα 1» θα αρχίσει από τον Οκτώβριο έως και τον Ιανουάριο του 2022.

Ωστόσο, το αλαλούμ που επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο γίνεται αντιληπτό ακόμα μια φορά, καθώς ουδείς σκέφτηκε πως οι δανειολήπτες είχαν προγραμματίσει τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό με βάση την κρατική επιδότηση, αντί ολόκληρης της μηνιαίας δόσης προς την τράπεζα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.