ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οργισμένοι οι έμποροι στη Θεσσαλονίκη: “Κοροϊδία τα μέτρα Σταϊκούρα – Να μας ανοίξουν άμεσα”

1 min read

“Δεν είμαστε ζητιάνοι” λένε έμποροι από τη Θεσσαλονίκη ζητώντας από την κυβέρνηση να αλλάξει την απόφαση της και να ανοίξει την αγορά στην περιοχή. Σήμερα το απόγευμα νέα ευρεία σύσκεψη των εμπόρων και επιχειρηματιών

Εξοργισμένοι είναι οι έμποροι της Θεσσαλονίκης με την απόφαση να μην λειτουργήσει από σήμερα Δευτέρα 5 Απριλίου το λιανεμπόριο στην περιοχή, ενώ χαρακτηρίζουν «κοροϊδία» τα μέτρα χρηματοδότησης που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Οι έμποροι επιμένουν στο άνοιγμα της αγοράς στη Θεσσαλονίκη ζητώντας από την κυβέρνηση να ανατρέψει την απόφαση που την χαρακτηρίζουν άδικη επισημαίνοντας ότι το λιανεμπόριο δεν ευθύνεται για τη διασπορά του ιού υπενθυμίζοντας τα στοιχεία που υπάρχουν όταν στις 15 Δεκεμβρίου 2020 είχε λειτουργήσει το λιανεμπόριο.

Σήμερα στις 17:00 το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), που έχει ταχθεί κατά της απόφασης να μείνει κλειστή η αγορά της περιοχής, καλεί σε τηλεσύσκεψη όλους τους εμπόρους των περιοχών της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συντονίσουν την περαιτέρω δράση τους.

«Μηδαμινά έως κοροϊδία τα νέα μέτρα»

Η αναγγελία σήμερα το πρωί από τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για αποζημίωση ειδικού σκοπού των επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές τον Απρίλιο είχε -ως φαίνεται- τα αντίθετα αποτελέσματα, με τους εμπόρους της Θεσσαλονίκης να χαρακτηρίζουν τα ποσά «κοροϊδία».

«Τα μέτρα τα κρίνω μηδαμινά έως κοροϊδία. Είναι πολύ λίγα τα χρήματα. Είναι κοροϊδία και νομίζω ότι είναι αντίδωρο σε αυτό που γίνεται, στον πόλεμο των επιχειρήσεων που υπάρχει σήμερα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης,Κοσμάς Καλογιάννης, προσθέτοντας ότι στις περιοχές που δεν άνοιξαν σήμερα οι επιχειρήσεις, ο εμπορικός κόσμος είναι εξαγριωμένος.

«Δεν είμαστε ζητιάνοι»: Με τα λόγια αυτά απαντά στις εξαγγελίες του κ. Σταϊκούρα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορδελιού-Ευόσμου, Κώστας Βασιλειάδης, που εκπροσωπεί περίπου 2.000 επιχειρήσεις.

«Θα μας δώσει 5.000-10.000 ευρώ για να σταματήσει ο παραλογισμός; Όχι. Είναι σε λάθος κατεύθυνση όλο αυτό και θα πρέπει να πάρουν το μέτρο πίσω, γιατί δεν ευθύνεται η αγορά για τα κρούσματα και θα σας πω δύο βασικά επιχειρήματα: Στον Εύοσμο είμαστε 2,5 μήνες κλειστά. Εμείς φταίμε για το αν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων; Και στο κάτω-κάτω ακούς (σ.σ. η κυβέρνηση) τους λοιμωξιολόγους τώρα και λες φταίνε “αυτοί που εισηγούνται”; Γιατί στις 15 Δεκεμβρίου που δεν τους άκουσες και άνοιξες την αγορά δεν είχαμε αύξηση κρουσμάτων; Γιατί απλά, δεν ευθύνεται η αγορά που λειτουργεί τηρώντας τους κανόνες και ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κι όχι οι πολυεθνικές που δείχνουν στην οδό Τσιμισκή και στην Ερμού στην Αθήνα» δήλωσε στο Sputnik ο κ. Βασιλειάδης προσθέτοντας ότι το αίτημα είναι ένα:

«Να πάρουν πίσω το μέτρο και να μας ανοίξουν άμεσα» κατέληξε.

Στην περιοχή της Πολίχνης, καταστηματάρχες έβαλαν μαύρες σημαίες και πλακάτ ζητώντας άνοιγμα των καταστημάτων τους.

Συμβολική διαμαρτυρία εμπόρων στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης  σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για παράταση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου στις τρεις περιφερειακές Ενότητες (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη), 5 Απριλίου 2021. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.04.2021

Συμβολική διαμαρτυρία εμπόρων στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για παράταση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου στις τρεις περιφερειακές Ενότητες (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη), 5 Απριλίου 2021.© Konstantinos Tsakalidis

Συμβολική διαμαρτυρία εμπόρων στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης για παράταση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.04.2021

Συμβολική διαμαρτυρία εμπόρων στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης για παράταση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου

Στους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη ο εμπορικός σύλλογος κάλεσε τα μέλη του να προχωρήσουν από σήμερα σε διαμαρτυρία «με το συμβολικό ανέβασμα των ρολών και την παραμονή των επαγγελματιών του λιανεμπορίου εντός του καταστήματος για όλη την εβδομάδα», με την επισήμανση ότι κανένας επαγγελματίας «δεν θα εκτελέσει κανενός είδους πώληση ή οποιαδήποτε συναλλαγή που δεν επιτρέπεται, σύμφωνα με τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα» ζητώντας «ανατροπή της παράλογης απόφασης».

Τέλος, σήμερα στις 18:00, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης συνεδριάζει εκτάκτως με μόνο θέμα συζήτησης «την πορεία της λειτουργίας του λιανεμπορίου και τη στήριξη των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης που προέκυψε από την πανδημία του COVID-19».

Σύμφωνα με τους ίδιους, δεν θα πωλούνται προϊόντα, ωστόσο αν δεν τους ικανοποιήσουν τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, σκοπεύουν να συνεχίσουν την διαμαρτυρία για όλη την εβδομάδα.

Η εκπρόσωπος των καταστηματαρχών Ιφιγένεια Τοσίδου, δήλωσε ότι οι έμποροι θα ακούσουν τις ανακοινώσεις του υπουργού οικονομικών και στη συνέχεια θα καθορίσουν τη στάση τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.