ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
6 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οπαδική βία: Κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες της Super Legue για δύο μήνες

1 min read

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου όλοι οι αγώνες όλων των ομάδων της Super League 1 θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ χωρίς φιλάθλους θα διεξαχθεί μόνο η ευρωπαϊκή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα και όχι οι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ που διεξάγονται την ίδια μέρα.

Χωρίς σχέδιο, χωρίς ρεαλισμό, ξαναζεσταμένα και ανεπαρκή. Πρόκειται για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, στη σκιά του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού.

Με βασικό άξονα το λουκέτο στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, για δύο μήνες!

Παραδοχή ανικανότητας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης αφού έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του δράστη που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε τον αστυνομικό, αναφέρθηκε στη δέσμη μέτρων της κυβέρνησης για τη βία.

– Αρχικά αποφασίστηκε η  διεξαγωγή αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες, δηλαδή μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου.

– Διευκρινίστηκε ότι το μέτρο αφορά και στους αγώνες Κυπέλλου, στους οποίους συμμετέχουν ομάδες της Super League 1.

– Επιπλέον, θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β΄ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που συμμετέχουν στη Super League 2.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι το μέτρο δύναται να επεκταθεί και στα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων.

Προκλητική απόφαση

Μια απόφαση που προκαλεί απορίες, είναι η ανακοίνωση ότι η εφαρμογή του μέτρου ξεκινά από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», την Πέμπτη!

Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που θα αγωνιστεί χωρίς κόσμο στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, σε όλα τα σπορ!

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, έως τις 12 Φεβρουαρίου θα αξιολογηθεί το μέτρο και θα εξεταστεί εάν χρειάζεται η παράτασή του, ενώ έγινε γνωστό, ότι μέχρι την ημέρα που διαρκούν τα μέτρα, θα εξεταστεί η πλήρωση των ακόλουθων προϋποθέσεων, που βρίσκονται σε κάθε κυβερνητική.

  1. Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της Super League 1 και ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές.
  2. Εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.
  3. Μέσα στο διάστημα των 2 αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού μια σειρά από διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική δικαιοσύνη.

«Eμείς αυτούς του μπαχαλάκηδες που προκαλούν αυτά που προκαλούν δεν τους θέλουμε στο γήπεδό μας. Εμείς θέλουμε τους υγιείς φιλάθλους. Η πολιτεία δυστυχώς με αυτά που κάνει πάει να διώξει τους υγιείς φιλάθλους από το γήπεδο. Η διάρκεια της προσαγωγής είναι 3 – 4 ώρες, εδώ μιλάμε για μία διάρκεια 30 και πλέον ωρών. Μιλάμε για απαγωγή, μιλάμε για ομηρία, μιλάμε για βασανιστήρια», δήλωσε ο Δημήτρης Νιάκος, γενικός Γραμματέας και Νομικός Εκπρόσωπος Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Ανεπαρκής και η εξήγηση που έδωσε η κυβέρνηση γιατί θα κλείσουν μόνο τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

«Aυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, συμβαίνει στη Σούπερ Λιγκ 1, για ευνόητους λόγους, αντιλαμβάνεστε. Γιατί εκεί παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα και μεγαλύτερη επικινδυνότητα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δικαστική αναβάθμιση

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, και ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη και θα ζητήσουν εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας.

«Η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη θα διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις. Ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα», πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Σφοδρές αντιδράσεις

Για κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων  και για άδικα μέτρα κάνει λόγο η αντιπολίτευση.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες, κάνοντας ό,τι κάνει πάντα. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη βία στα γήπεδα; Στρέφεται κατά όλων των φιλάθλων. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή; Στρέφεται κατά όλων των ελεύθερων επαγγελματιών. Τιμωρητική πολιτική παντού, χωρίς στόχευση και αποτέλεσμα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί κατώτερη των περιστάσεων στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Σήμερα, με τις ανακοινώσεις της ομολογεί ότι οι μέχρι τώρα εξαγγελίες της ήταν ατελέσφορες και ανίκανες να αντιμετωπίσουν την οπαδική βία», είπε το ΠΑΣΟΚ.

«Όλοι πλέον καταλαβαίνουν και εξοργίζονται με την υποκρισία και την εντυπωσιοθηρία τέτοιων κυβερνητικών μέτρων», δήλωσε το ΚΚΕ.

«Πρόκειται για μία απόφαση που επιβεβαιώνει την ανικανότητα της ΝΔ να επιβάλλει το νόμο και την τάξη, καθώς θυμίζει το γνωστό ρητό ‘’πονάει δόντι κόβει κεφάλι’’», είπε η Ελληνική Λύση.

«Όσο πιο απρόθυμη είναι μια κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, σε τόσο πιο οριζόντια και άρα άδικα μέτρα καταφεύγει», δήλωσε η «Νέα Αριστερά».

Η παρουσία της αστυνομίας στα γήπεδα παραμένει, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών.

«Καλούμε για μία ακόμα φορά, με όση μεγαλύτερη ένταση μπορεί να έχει η φωνή μας την κυβέρνηση να πάρει πρόσθετα και αυτή τη φορά πραγματικά σκληρά μέτρα και όχι ‘’χάδια’’, όπως αυτά που ανακοίνωσε», δήλωσε το ΠΟΑΣΥ με ανακοίνωσή του.

Μέτρα εξαγγέλλονται ξανά και ξανά το πρόβλημα συνεχίζεται, διογκώνεται και η λίστα θυμάτων μεγαλώνει επικίνδυνα. Εκτός αγωνιστικών χώρων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.