ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Όλα στον «αέρα» για το Ελληνικό μπάσκετ και η πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα

1 min read

Ένα απίστευτο και πρωτοφανές ακόμη και για την Ελλάδα μπάχαλο επικράτησε στην τελευταία αγωνιστική της regular season στη Basket League.

Η σημερινή παρωδία του Ελληνικού μπάσκετ ξεκίνησε μετά την δήλωση του Παναγιώτη Αναστόπουλου ο οποίος είχε οριστεί να διαιτητεύσει το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα, για την τελευταία αγωνιστική της Basket League.

Πιο συγκεκριμένα ο Αναστόπουλος δήλωσε κώλυμα εκφράζοντας φόβους για τη ζωή του και για τον λόγο αυτόν κατέστησε σαφές ότι δεν θα σφυρίξει την αναμέτρηση στο ΣΕΦ και εν τέλει αντικαταστάθηκε από τον Αλέξανδρο Ψαριανό

Λίγες ώρες μετά από αυτήν την εξέλιξη ήρθε η αντίδραση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία πέρασε στην αντεπίθεση και ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ότι «από εδώ και στο εξής θα απέχουν από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα, αρχής γενομένης από τη σημερινή αναμέτρηση με την Κύμη».

Μάλιστα οι πρωταθλητές Ελλάδας επισήμαναν δεν σκοπεύουν να συμμετάσχουν στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος «έως ότου να επικρατήσει ξανά η νομιμότητα και όχι η τρομοκρατία και η ανομία που προσπαθεί να επιβάλλει η ΚΑΕ Ολυμπιακός με την ανοχή των κρατικών φορέων», όπως αναφέρουν στην τοποθέτησή τους.

Μεταξύ άλλων το «τριφύλλι» ζήτησε και την απαγόρευση ενασχόλησης με τον Αθλητισμό στους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, καταλήγοντας με το σαφές μήνυμα «Ή εμείς ή αυτοί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«H KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι απέχει από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα, αρχής γενομένης από τη σημερινή αναμέτρηση με την Κύμη και έως ότου να επικρατήσει ξανά η νομιμότητα και όχι η τρομοκρατία και η ανομία που προσπαθεί να επιβάλλει η ΚΑΕ Ολυμπιακός με την ανοχή των κρατικών φορέων.

Εδώ και μήνες, με αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε τις προσπάθειες τρομοκρατίας και εκβιασμού από τους διοικούντες την ΚΑΕ Ολυμπιακός, παράλληλα με την αδιαφορία των υπευθύνων Υπουργών και των αρμοδίων αθλητικών δικαστικών λειτουργών. Μας καθιστούν ξεκάθαρο ότι η τρομοκρατία και ο εκβιασμός υπερέχει των Νόμων και των Κανονισμών, τους οποίους οι ίδιοι συνυπέγραψαν.

Ο κορυφαίος ελληνικός Σύλλογος, σεβόμενος την Ιστορία του, τον κόσμο του, τον ιδρώτα των αθλητών του και τις επενδύσεις σε κόπο, χρόνο και πόρους της Διοίκησής του, μέχρι να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των ηθικών αυτουργών, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, αλλά και του Συλλόγου με δόγμα «Ή εμείς ή κανείς», θα απέχει από κάθε διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να μείνει απαθής στα καμώματα δύο κακομαθημένων παιδιών, τα οποία, για να καλύψουν τα δικά τους προβλήματα, θέλησαν να τελειώσει η σεζόν όσο το δυνατόν νωρίτερα με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Ακόμη και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο Αθλητικός Νόμος είναι ξεκάθαρος. Στους αδερφούς Αγγελόπουλους πρέπει να απαγορευθεί η ενασχόλησή τους με τον Αθλητισμό, την οποία ποινή ενδεχομένως και να επιδιώκουν.

Επίσης:

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας να απαλλάξει εδώ και τώρα από τα καθήκοντά του, τον ανεπαρκή Υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος εδώ και πέντε ημέρες παίζει με συνέπεια το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου και δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη, ώστε να διασφαλίσει τη νομιμότητα στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Από τη στιγμή που η ελληνική Πολιτεία και οι θεσμικοί φορείς δεν μπορούν να διαφυλάξουν το καθεστώς ισονομίας και ασφάλειας των συμμετεχόντων, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με αίσθημα ευθύνης έναντι των εκατομμυρίων φιλάθλων της Ομάδας, αποφάσισε να απέχει και ταυτόχρονα να σταθεί απέναντι στους εμπνευστές και ενορχηστρωτές της τρομοκρατίας, όπως και στους συνεργούς τους.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών, οι οποίοι έχουν ονοματεπώνυμο, των φαινομένων τρομοκρατίας κατά του διαιτητή Αναστόπουλου, όπως και την άμεση αποκατάσταση της Τάξης.

Μέχρι να συμβεί αυτό, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αρνείται να συμμετάσχει σε ένα Πρωτάθλημα-παρωδία στο οποίο ο μόνος κανόνας που ισχύει είναι αυτός της τρομοκρατίας.

Σε ένα Κράτος όπου «Κράτος είναι ο Ολυμπιακός», ο Παναθηναϊκός δεν έχει θέση. Η Πολιτεία ας αποφασίσει αν επιθυμεί στον Αθλητισμό όλους όσοι παλεύουν με κάθε τρόπο και κόστος για τη Νομιμότητα ή όλους όσοι επιδιώκουν την ανομία και την τρομοκρατία.

Ή εμείς ή αυτοί».

Μετά την απόφαση του Παναθηναϊκού να απέχει, υπάρχουν ανακατατάξεις σε όλα τα μέτωπα, από την κατάταξη για την κανονική περίοδο μέχρι τη μάχη για τη σωτηρία.

Αρκετές ομάδες που ενδιαφέρονται άμεσα για τα αποτελέσματα επικοινώνησαν με τον ΕΣΑΚΕ ζητώντας να μη διεξαχθούν τα έξι ματς του προγράμματος, μέχρι να βρεθεί μια λύση στο μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί.

Τελικά όμως ο ΕΣΑΚΕ από την στιγμή που δεν πήρε την σχετική πρωτοβουλία ο υφυπουργός αθλητισμού  Γιώργος Βασιλειάδης αποφάσισε πως τα ματς θα γίνουν κανονικά εκτός βέβαια από αυτό του Παναθηναϊκού.

Η «κουτσή» αγωνιστική και τα ζευγάρια των πλει-οφ

Μετά την απόφαση του Παναθηναϊκού να… απέχει από το ματς με την Κύμη (και το υπόλοιπο του πρωταθλήματος), η ομάδα της Εύβοιας εξασφάλισε την παραμονή της στην Basket League. Ταυτόχρονα όμως, η ΑΕΚ που κέρδισε τον υποβιβασμένο Κολοσσό στη Ρόδο τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο, καθώς εκμεταλλεύτηκε το μηδενισμό στο ματς του ΟΑΚΑ και την αφαίρεση έξι βαθμών που συνεπάγεται η απουσία του Παναθηναϊκού. Οι «κιτρινόμαυροι» θα παίξουν στον πρώτο γύρο των playoffs με τον όγδοο Χολαργό.

Το Περιστέρι, δε, που νίκησε τον ΠΑΟΚ, τερμάτισε δεύτερο, υπερτερώντας στην ισοβαθμία των «πράσινων», καθώς είχε νικήσει με +8 και είχε χάσει με -5 στην κανονική περίοδο. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα κοντραριστεί στον πρώτο γύρο με τον Ήφαιστο Λήμνου.

Ο Παναθηναϊκός κατέληξε… τρίτος, με αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπος (εφόσον αναιρέσει την απόφασή του να απέχει) στον πρώτο γύρο των playoffs τον… Ολυμπιακό, που κατετάγη έκτος μετά τη νίκη επί του Προμηθέα στο ΣΕΦ! Οι Πατρινοί τερμάτισαν στην τέταρτη θέση και θα συναντήσουν στον πρώτο γύρο των playoffs τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η 26η αγωνιστική:

Τρίτη 7/5
Πανιώνιος-Χολαργός 90-110

Τετάρτη 8/5
Ολυμπιακός-Προμηθέας 86-59
Παναθηναϊκός-Κύμη 0-20 (χωρίς αγώνα)
Άρης-Ρέθυμνο 81-87
Κολοσσός Ρόδου-ΑΕΚ 69-106
Λαύριο-Ήφαιστος Λήμνου 96-76
Περιστέρι-ΠΑΟΚ 83-65

Βαθμολογία
1. ΑΕΚ 44
2. Περιστέρι 43
3. Παναθηναϊκός 43
4. Προμηθέας 42
5. ΠΑΟΚ 41
6. Ολυμπιακός 40
7. Ήφαιστος 39
8. Χολαργός 38
9. Άρης 34
10. Πανιώνιος 34
11. Ρέθυμνο 34
12. Κύμη 34
13. Λαύριο 33
14. Κολοσσός 31

Αναλυτικά τα ζευγάρια του πρώτου γύρου των playoffs (στις δύο νίκες η πρόκριση) αν και εφόσον το πρωτάθλημα συνεχιστεί:

ΑΕΚ-Χολαργός
Περιστέρι-Ήφαιστος Λήμνου
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
Προμηθέας Πάτρας-ΠΑΟΚ

Στα ημιτελικά των playoffs διασταυρώνονται τα ζευγάρια ως εξής (στις τρεις νίκες η πρόκριση):

Νικητής ΑΕΚ-Χολαργός εναντίον Νικητής Προμηθέας-ΠΑΟΚ
Νικητής Περιστέρι-Ήφαιστος εναντίον νικητής Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.