ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καλεί τη Ρωσία να σταματήσει τον εκτοπισμό αμάχων

1 min read

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε σήμερα υπέρ της παράτασης και της διεύρυνσης της εντολής που έχει λάβει μια επιτροπή η οποία ερευνά πιθανά εγκλήματα πολέμου που διέπραξε η Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Είκοσι οκτώ χώρες ψήφισαν υπέρ, 17 απείχαν και δύο (η Κίνα και η Ερυθραία) καταψήφισαν την πρόταση. Το Κίεβο θεωρεί ότι η Ανεξάρτητη Διεθνής Επιτροπή Έρευνας για την Ουκρανία είναι ουσιαστικής σημασίας ώστε να λογοδοτήσει η Ρωσία για τα εγκλήματά της.

Με το ψήφισμα αυτό, το Συμβούλιο ζητά από τη Ρωσία να επιτρέψει σε εκπροσώπους διεθνών οργανισμών να επισκεφθούν παιδιά και άλλους πολίτες που «εκτοπίστηκαν δια της βίας» από την Ουκρανία, προς εδάφη που ελέγχονται από τη Μόσχα. Η Ρωσία καλείται επίσης «να σταματήσει την παράνομη, εξαναγκαστική μεταφορά και τον εκτοπισμό αμάχων και άλλων προσώπων στο εσωτερικό της Ουκρανίας ή προς τη Ρωσική Ομοσπονδία». Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν μεταφερθεί σε ιδρύματα, στα ασυνόδευτα ή σε όσα χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.