ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι τρομοκράτες πυροβόλησαν τον αστυνομικό που ήταν στη φύλαξη του Εφετείου

1 min read





Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα στο Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα περίπου 40 λεπτά πριν από την έκρηξη η οποία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές. Αμέσως, η αστυνομία κινητοποιήθηκε και η περιοχή εκκενώθηκε.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα και απέκλεισε το σημείο, ενώ στο Εφετείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή ομάδα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε ότι οι τρομοκράτες πυροβόλησαν τον αστυνομικό που ήταν στη φύλαξη του Εφετείου αλλά ευτυχώς δεν βρήκαν στόχο.


Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και έγινε αισθητή σε αρκετά μεγάλη απόσταση, ενώ ανάγκασε τους περίοικους να σηκωθούν από τα κρεβάτια τους. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως δευτερόλεπτα μετά, υψώθηκε καπνός ορατός από μεγάλη απόσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε τσάντα. Μια ομάδα κρούσης τοποθέτησε τη βόμβα δρώντας κυριολεκτικά κάτω από την μύτη της αστυνομίας σε έναν χώρο που φυλάσσεται επί 24 ώρες και βρίσκεται σχεδόν δίπλα στη ΓΑΔΑ.

Οι αστυνομικοί είδαν στις κάμερες ασφαλείας όλο το σκηνικό. Παράλληλα φαίνεται ότι υπάρχει μαρτυρία ενός από τους φρουρούς του κτηρίου. Οι πληροφορίες λένε για ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο κλειστού τύπου με συρόμενη πόρτα στο πλάι το οποίο σταμάτησε έξω από το Εφετείο.

Στο αυτοκίνητο φαίνεται ότι υπήρχαν τέσσερα άτομα. Δύο στο πίσω μέρος, ο οδηγός και ο συνοδηγός. Ο συνοδηγός ήταν ο άνδρας που κρατούσε τη βόμβα. Κατέβηκε και σχεδόν ταυτόχρονα κατέβηκε από την συρόμενη πλαϊνή πόρτα ακόμη ένα άτομο.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτηρίου, με τους αστυνομικούς να βγάζουν ένα μικρό «βουνό» από μπάζα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.