ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Τούρκοι κατέρριψαν δυο αμερικανικά UAV στην Συρία; – Έπεσαν φλεγόμενα – «Ατύχημα» λένε οι ΗΠΑ

1 min read

Οι Αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία έχασαν δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) στην περιοχή του Ιντλίμπ και για την πτώση τους υπάρχουν δύο εκδοχές:

Είτε έγινε από λανθασμένους χειρισμούς και συγκρούστηκαν μεταξύ τους είτε μια άλλη δύναμη τα έκανε να… πέσουν και η μόνες ικανές για κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη περιοχή είναι οι τουρκικές που την έχουν και υπό έλεγχο.

Oι Πακιστανοί λένε πως καταρρίφθηκαν από την τουρκική αεράμυνα.

Σύμφωνα με τους Military Times που επικαλούνται αξιωματικό από το υπουργείο Άμυνας, σημειώνουν ότι οι ΗΠΑ έχασαν τα δύο drone όταν συγκρούστηκαν μεταξύ τους στη βορειοδυτική Συρία.

Εικόνες των καιόμενων αεροσκαφών που έπεσαν στο έδαφος δημοσιεύτηκαν στο Twitter.

Υπήρχε μάλιστα η εικασία ότι τα αεροσκάφη  που ήταν MQ-9 Reaper – μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που χρησιμοποιούνται κυρίως ως ένοπλοι κυνηγοί-δολοφόνοι drone, αλλά και με ικανότητα παρακολούθησης και συλλογής πληροφοριών – είχαν καταρριφθεί από τουρκικές δυνάμεις

Ωστόσο, η πηγή από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ήταν κατηγορηματική ότι  η πτώση τους έγινε κατόπιν σύγκρουσης μεταξύ τους.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην αρχή, Τουρκμένοι ισλαμιστές διέδιδαν πως επρόκειτο για ρωσικά drone με τους… σχετικούς  πανηγυρισμούς.

Είναι πολύ πιθανό τα αμερικανικά drones να κτυπήθηκαν από λάθος εκτίμηση για την ταυτότητά τους.

Πηγή pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.