ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
8 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Τούρκοι ανεβάζουν πάλι το θερμόμετρο στο Αιγαίο, καθώς βγάζουν για έρευνες το γεωτρύπανο Αμπντουλ Χαμιντ

1 min read

Οι Τούρκοι ανεβάζουν πάλι το θερμόμετρο στο Αιγαίο, καθώς βγάζουν για έρευνες το γεωτρύπανο Αμπντουλ Χαμιντ. Την ίδια στιγμή «νέο χαστούκι» στην Άγκυρα, ήρθε χθες το βράδυ από το Στειτ Ντιπαρτμεντ.

Στην Ανατολική Μεσόγειο ετοιμάζεται να βγάλει το 4ο γεωτρύπανό της η Τουρκία. «Το Αμπντουλχαμίντ σταδιακά θα πάει σε όλη την Γαλάζια Πατρίδα», δήλωσε ο Μελίχ Χαν Μπιλγκιν, γενικός διευθυντής της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου.

Αυτά, την ώρα που ο Ερντογάν προαναγγέλλει και χερσαίες επιχειρήσεις στο έδαφος Συρίας και Ιράκ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί την Τουρκία να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία, ενώ ο Χουλουσί Ακάρ λίγες ώρες νωρίτερα, αναφερόταν στην επιχειρησιακή τους ετοιμότητα.

«Μετά τη φάση μεταφοράς, όλα είναι έτοιμα σε 1 ώρα όπου πας. Το παίρνουμε και το χρησιμοποιούμε καθώς αναπτύσσεται οποιαδήποτε απειλή», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιτέθηκε στην Ελλάδα για την συμφωνία με την Αίγυπτο ως προς τις ζώνες Έρευνας και Διάσωσης, για να λάβει άμεσα απάντηση από τον εκπρόσωπο του ελληνικού υπουργείου.

«Η Ελλάδα ισχυρίζεται ότι οι περιοχές των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης βρίσκονται υπό την κυριαρχία της και τις συνδέει με μαξιμαλιστικές αξιώσεις θαλάσσιας δικαιοδοσίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Τουρκία για μια ακόμα φορά διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα προκειμένου να στηρίξει τις μονομερείς και αβάσιμες αιτιάσεις της», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Όλα αυτά, την ώρα που ο Νίκος Δένδιας μιλώντας στην Σχολή Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην τουρκική επιθετικότητα.

«Έχουμε μία διαρκή, κλιμακούμενη κρίση, η οποία προσεγγίζει, αν δεν υπερβαίνει, την τριετία. Δεν έχουμε τέτοιο προηγούμενο», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Την ώρα που η τουρκική απειλή ενισχύεται, Ελλάδα και Γαλλία προχωρούν σε κοινή άσκηση.

Όπως αποκαλύπτει το MEGA Ελληνικά και γαλλικά «Rafale» από το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» ασκούνται στο Αιγαίο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ασκηθούν και στην Κυπριακή ΑΟΖ, στέλνοντας μήνυμα αποτροπής.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.