ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Ρώσοι έστειλαν στην Ουκρανία τα τρομερά και πάνοπλα Su25SM3 Τρεις φορές πιο φονικά και άτρωτα

1 min read

Μία σημαντική εξέλιξη έρχεται στο μέτωπο της Ουκρανίας και αφορά στην αναβαθμισμένη έκδοση του Su-25, το οποίο οι Ρώσοι χρησιμοποιούν στο μέτωπο των μαχών.
Η ανάπτυξη αναβαθμισμένων αεροσκαφών ενισχύει τη σφοδρή ρωσική επίθεση που φέρεται να στοχεύει στην κατάληψη εδαφών στο Donbass, ιδιαίτερα του Bakhmut
Χωρίς να προσδιορίζει τις συγκεκριμένες παραλλαγές του χρησιμοποιούμενου αεροσκάφους, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσιεύει συχνά βίντεο με τεθωρακισμένα οχήματα του ουκρανικού στρατού και καμουφλαρισμένες ενισχυμένες θέσεις πεδίου που καταστρέφονται από αεροσκάφη επίθεσης Su-25.
Αυτό το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος έχει αναβαθμιστεί σε διαφορετικές εκδώσες αλλά το νέο Su-25SM3 είναι η πιο προηγμένη έκδοση. Su-25SM3.
Το Su-25SM3 είναι μια νέα έκδοση του Su-25 Grach (αναφερόμενο όνομα του ΝΑΤΟ Frogfoot), ενός εντυπωσιακού υποηχητικού μαχητικού αεροσκάφους που κατασκευάστηκε για να παρέχει άμεση υποστήριξη στις επίγειες δυνάμεις στο πεδίο της μάχης όλο το 24ωρο.

Δεν χάνει στόχο
star.JPG

Το Su-25SM3 έχει ακτίνα μάχης 650 χιλιόμετρα, μέγιστη ταχύτητα 975 χιλιόμετρα και χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 4,4 τόνους.
Αυτή η έκδοση του αεροσκάφους ξεχωρίζει από τις προηγούμενες λόγω του νέο συστήματος πλοήγησης SOLT-25 (οπτικό, laser, θερμογραφικό) και εντοπισμού στόχων.
Ο προσδιοριστής αποστάσεων με laser, διευκολύνει τη χρήση «έξυπνων» πυρομαχικών.
Όλα αυτά μαζί επιτρέπουν στο αεροσκάφος να εντοπίζει στόχους αυτόματα. Το πιο σημαντικό, η αναβαθμισμένη παραλλαγή είναι εξοπλισμένη με σύστημα GLONASS που επιτρέπει στο αεροσκάφος να πλοηγείται και να χειρίζεται οπλισμό υψηλής ακρίβειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα καθιστά δυνατή την αύξηση της ακρίβειας των μη κατευθυνόμενων όπλων που εκτοξεύονται από αέρα στο επίπεδο των κατευθυνόμενων όπλων. su-25SM3.

Υπερόπλο

Επιπλέον, μπορεί να καταστρέφει μικρούς επίγειους και εναέριους στόχους όλο το εικοσιτετράωρο και είναι τρεις φορές πιο θανατηφόρο  από προηγούμενες αναβαθμίσεις.
Το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με το διπλό αυτόματο πυροβόλο GSh-30-2 της Σοβιετικής εποχής και μια σειρά από άλλες βόμβες και πυραύλους αέρος-εδάφους και καθοδήγησης. Όχι μόνο αυτό, αυτή η προηγμένη παραλλαγή συνοδεύεται από το αερομεταφερόμενο σύστημα αυτοάμυνας.
Με το όνομα Vitebsk, το ενσωματωμένο σύστημα αεράμυνας αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ekran για την ειδική άμυνα αεροσκαφών και ελικοπτέρων έναντι κατευθυνόμενων πυραύλων και MANPADS.
Προστατεύει το μαχητικό με οπτική και ηλεκτρονική εμπλοκή. Δεδομένου ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν αναπτύξει εκτενώς φορητά συστήματα αεράμυνας για να καταρρίψουν αεροσκάφη επίθεσης εδάφους που πετούν χαμηλά, το Su-25SM3 θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την αεράμυνα του Vitebsk για να επιτεθεί ατιμώρητα σε στόχους εντός της Ουκρανίας. Τα πρώτα δείγματα αυτού του συστήματος παραδόθηκαν στον ρωσικό στρατό το 2015.

Δοκιμασμένο στη Συρία

Η Μόσχα φέρεται να είχε αναπτύξει το αεροσκάφος στη Συρία πολλές φορές από το 2015, καθώς ήθελε να δοκιμάσει αυτό το αναβαθμισμένο αεροσκάφος στη μάχη για να διασφαλίσει ότι είναι αποτελεσματικό και καλά αμυνόμενο από σύγχρονους πυραύλους που εκτοξεύονται από τον ώμο, όπως ο 9K38 Igla και ο FIM-92 Stinger.
Ένα Su-25SM3 μπορεί να συμμετάσχει στο αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης πεδίου μάχης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο χρησιμοποιεί μια ποικιλία συστημάτων αναγνώρισης και κρούσης.
Καθώς η Ρωσία συνεχίζει να διασπά την άμυνα της Ουκρανίας και με τη σύγκρουση να μπαίνει στο δεύτερο έτος, αυτά τα αναβαθμισμένα αεροσκάφη θα μπορούσαν να ενισχύσουν σημαντικά τη ρωσική αεροπορική επίθεση.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.