ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Βασιλακόπουλος ζητά να κάνουμε ακόμα μία δόση εμβολίου! «Έχουμε εργαστηριακές μελέτες για τη νέα παραλλαγή» Θέλει πειράματα;

1 min read

Ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε σε συνέντευξη του για την κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα όπου δεν του αρέσει να είναι τόσο λίγοι θάνατοι στην χώρα και κατέληξε με την ανάγκη εμβολιασμού (πάλι).

Πιστός στα όσα μας έχει μάθει υποστήριξε μόνος του ότι τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού προσφέρουν προστασία και από τη νέα υποπαραλλαγή του ιού ενώ γνωρίζει ότι έχουν γίνει μόνο εργαστηριακές δοκιμές καθώς και ότι ακόμα δεν ξέρουμε αν κάνει σοβαρή νόσο.

Με δυο λόγια θέλει… προληπτικό εμβολιασμό με ακόμα μία δόση γιατί μαντεύει ότι δουλεύουν. Πειράματα θέλει άραγε;

Ο καθηγητής πνευμονολογίας τόνισε αρχικά ότι η παραλλαγή που κυριαρχεί στην Αμερική παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Σιγκαπούρη πριν λίγους μήνες.

«Αυτή η παραλλαγή δεν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αμερική, αλλά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Σιγκαπούρη πριν αρκετούς μήνες, έκανε ένα μικρό «κύμα» εκεί, χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα και μετά ηρέμησε. Μία υποπαραλλαγή του στελέχους που ήταν στην Σιγκαπούρη έχει εμφανιστεί τώρα κυρίως στην βορειοανατολική Αμερική.

«Η νέα υποπαραλλαγή είναι 20% πιο μεταδοτική»

Στη αρχή πίστευαν ότι ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων ήταν πολύ γρήγορος, νεότερα δεδομένα δείχνουν ότι είναι λιγότερο γρήγορος απ’ ότι είχαμε φοβηθεί. Το πιθανότερο είναι στην χειρότερη των περιπτώσεων, να είναι περίπου 20% πιο μεταδοτικός. Δεν έχουμε στοιχεία ότι είναι πιο μεταδοτικό, ότι κάνει πιο σοβαρή νόσο, ούτε ότι οδηγεί πιο συχνά στο θάνατο. Οι πρώτες ενδείξεις που έχουμε από εργαστηριακές μελέτες, δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και για αυτή την υποπαραλλαγή», ήταν τα λόγια του στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Σχετικά με το αν τα εμβόλια που έχουμε στην Ελλάδα καλύπτουν και αυτό το στέλεχος, ο κ. Βασιλακόπουλος ήταν καθησυχαστικός. «Το επικαιροποιημένο εμβόλιο, αυτό που μπορείς να κάνει κάποιος σήμερα στην Ελλάδα είναι ένα εμβόλιο που ”ναι” καλύπτει και αυτό το στέλεχος. Και επειδή αυτό το στέλεχος δεν έχει έρθει σοβαρά στην Ευρώπη, είναι η ευκαιρία μας τώρα που ακόμα ο καιρός είναι ζεστός, να κάνουμε το σωστό βήμα και να πάμε να εμβολιαστούμε».

«Ο αριθμός των νεκρών που ανακοινώνει λόγω κορωνοϊού η Κίνα είναι τελείως αστείος»

Παράλληλα ο καθηγητής αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα και ανάγκασε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβουν μέτρα. «Το τι ακριβώς συμβαίνει στην Κίνα είναι σχεδόν αδύνατο να το ξέρουμε, διότι η Κίνα δεν δίνει αναλυτικά στοιχεία. Ο αριθμός των νεκρών που ανακοινώνει λόγω κορωνοϊού είναι τελείως αστείος. Μία εβδομάδα πριν έλεγαν ότι έχουν περίπου 5 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα, τα οποία αν τα πολλαπλασιάσετε με το 7 που είναι οι ημέρες της εβδομάδας μας κάνουν 35 χιλιάδες κρούσματα την εβδομάδα, ενώ εμείς έχουμε περίπου 45 χιλιάδες, προφανώς δεν λένε την αλήθεια.

Πηγή Pronews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.