ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

16 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Τούρκος πρέσβης απειλεί ότι θα μας βομβαρδίσουν!

1 min read

Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι και μας απειλούν και μέσα στο σπίτι μας! Ο λόγος για τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκερτζιν, ο οποίος σήμερα κάλεσε στην πρεσβεία τους δημοσιογράφους, και μεταξύ άλλων φέρεται να τους είπε ότι όταν σταματά η συζήτηση των διπλωματών τότε μιλούν τα αεροπλάνα, αφήνοντας ανοικτό το θέμα να βομβαρδίσουν τη χώρα μας!

Η απίστευτη αυτή δήλωση, που αν ισχύει οφείλει η ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει την ανάκληση του πρέσβη από την Αγκυρα, μια και πλέον είναι ανεπιθύμητο για τη χώρα μας πρόσωπο.

Ολα έγιναν στο πλαίσιο εκδήλωσης με αφορμή την επέτειο από την απόπειρα πραξικοπήματος που συνέβη το βράδυ της 15ης Ιουλίου του 2016.

Ο Τούρκος πρέσβης, Μπουράκ Οζούγκερτζιν, αναφέρθηκε στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα και τόνισε πως η τουρκική διπλωματία στην Αθήνα σκοπεύει να ανοίξει άμεσα διαύλους διαλόγου με τη νέα ελληνική κυβέρνηση και να θέσει και αυτό το ζήτημα.

Όπως είπε ο κ. Οζούγκερτζιν, αναμένει μια «ήπια επαναφορά στις σχέσεις των δύο χωρών».

Η Τουρκία, τόνισε ο ίδιος, δεν είναι ευχαριστημένη με το πώς χειρίστηκε την υπόθεση η ελληνική Δικαιοσύνη.

«Θα μιλήσουμε γι’ αυτό με την ελληνική κυβέρνηση. Αυτοί (η οργάνωση FETO) είναι πολύ οργανωμένοι και όταν δεν τους αρέσει κάτι μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι πολύ γρήγορα».

«Μπορούμε», συνέχισε, «να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας. Είναι ένα θέμα στο οποίο δεν έγιναν σωστοί χειρισμοί. Τίποτα δεν είναι οριστικό στο δικαστικό σύστημα. Δεν είναι αντιδημοκρατικό να επικρίνεις. Υπάρχει υλικό από βίντεο που τους δείχνει (σ.σ. τους οκτώ στρατιωτικούς) να πυροβολούν πολίτες».

«Πρώτα θέλουμε να ξεκινήσουμε διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση και έπειτα θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».

Και στη συνέχεια έριξε τη…βόμβα του: «Και οι δύο πλευρές είναι καχύποπτες για τις προθέσεις του άλλου. Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης είναι σημαντική. 
Όταν σταματήσει η συζήτηση των διπλωματών, αρχίζουν να μιλούν τα αεροπλάνα»!

Δημοσίευση στα Social Media