ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση: «Ευνοούμενός της ο Mr. Novartis»!

1 min read

Χαμός έχει γίνει στα social media, από τη στιγμή που οι Financial Times δημοσίευσαν ένα άρθρο, όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, «φωτογραφίζουν» την Ελλάδα ως το νέο… παράδεισο για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», με αφορμή τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες.

Συμμετέχοντας στη γενική κατακραυγή που έχει ξεσπάσει κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο  ΣΥΡΙΖΑ  εξέδωσε σήμερα Παρασκευή 15/11 non paper, μέσω του οποίου «διευκρινίζει» πως η διάταξη που ψήφισε προχθές ο πρωθυπουργός ουσιαστικά… εξυπηρετεί τον Mr. Novartis!

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε ότι «περιμένει από τους Financial Times να ανασκευάσουν»!

Αναλυτικά το Non Paper του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε τελικά αντιμέτωπος με το «δώρο» του για τους υπόδικους που ελέγχονται για ξέπλυμα πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόταν.
Πριν από λίγο, ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis, κ. Φρουζής παραδέχθηκε ότι θα κάνει αίτηση να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία με βάση τη διάταξη που ψήφισε προχθές ο κ. Μητσοτάκης.
Είχε δίκιο τελικά η κυβέρνηση ότι και εμείς και οι Financial Times κάναμε λάθος. Η διάταξη όντως δεν αφορούσε μόνο «υπόδικους επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εφοπλιστές», αφορούσε τελικά και τον βασικό κατηγορούμενο της Novartis κ. Φρουζή!
Τόση προσπάθεια έκανε ο άνθρωπος τις τελευταίες μέρες να κατασκευάσει το αφήγημα της σκευωρίας, να μην τον ανταμείψουν κάπως;
Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε στη Βουλή την επόμενη Παρασκευή ο κος Μητσοτάκης να δώσει και αλλά ονόματα και διευθύνσεις των ευνοούμενων του.

Δημοσίευση στα Social Media