ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Στουρνάρας «σφάζει» την κυβέρνηση: Η φράση καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια δεν έχει πραγματικό νόημα

1 min read

Για την έξοδο από το Μνημόνιο μίλησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε πως η φράση «καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια δεν έχει καν νομικό ή πραγματικό νόημα, αφού γνωρίζετε ότι μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% του χρέους, θα βρισκόμαστε υπό επιτήρηση».

Επίσης ο κ. Στουρνάρας τονίζει στα Νέα πως σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές «οι συνέπειες θα είναι δραματικές». «Από πλευράς αγορών κατ’ αρχάς. Για παράδειγμα, μέχρι το 2022 έχουμε δεσμευθεί ότι θα έχουμε πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ. Για να το μειώσουμε θα χρειαστεί άλλη διαπραγμάτευση» προσθέτει ο κεντρικός τραπεζίτης.

Ο κ. Στουρνάρας τονίζει πως «η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο προκειμένου να μειώσει το κόστος δανεισμού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και θα ήταν καλύτερο εάν το πλεόνασμα έπεφτε στο 2% η Ελλάδα προς το παρόν δεν μπορεί να αξιώσει κάτι τέτοιο. «Πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, να ξεμπερδέψουμε με τα προαπαιτούμενα και, αφού έχουμε πλέον βγει στις αγορές, εάν δούμε ότι δυσκολευόμαστε, να ζητήσουμε μια επαναδιαπραγμάτευση».

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας τονίζει πως τα Μνημόνια «έσωσαν» την ελληνική οικονομία αφού «από γιγαντιαία δίδυμα ελλείμματα σήμερα έχουμε ισορροπία στον προϋπολογισμό και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών».

Ο διοικητής της ΤτΕ εκτιμά ότι μέσα σε δέκα χρόνια η Ελλάδα θα μπορέσει να ανακτήσει το 25% του εισοδήματος που έχασε τα προηγούμενα χρόνια.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.