ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Σαράζ ξηλώνει το φιλοτουρκικό επιτελείο – Καθαίρεσε τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης

1 min read

Τελικά η καθαίρεση του υπουργού Εσωτερικών, Φετχί Μπάσαγα, φαίνεται ότι ήταν η κορυφή του παγόβουνου, στην κρίση που υπάρχει στις σχέσεις του πρωθυπουργού της Λιβύης, Σαράζ, με την Τουρκία.

Ως γνωστόν, ο Σαράζ “αποκεφάλισε” τον Μπάσαγα, όσο εκείνος βρισκόταν στην Άγκυρα, όπου κάθησε επί δέκα ολόκληρες ημέρες, επειδή δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα των διαδηλώσεων, ενώ υπάρχει σωρεία δημοσιευμάτων ότι η κύρια αιτία της καθαίρεσής του ήταν το πραξικόπημα που σχεδίαζε εις βάρος του, με εντολή της Άγκυρας.

Τώρα ο Σαράζ “αποκεφάλισε” και τον υπουργό Άμυνας, αλλά και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης, με την κατηγορία ότι δεν τον προειδοποίησαν και δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν το εις βάρος του πραξικόπημα.

Από το γραφείο του Σαράζ εκδόθηκε γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι τη θέση του υπουργού Αύνης καταλαμβάνει ο συνταγματάρχης Salahaddin Ali Abdullah en-Nemruş, ενώ τη θέση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου ο στρατηγός Ali Ahmed el-Haddad.

Ο Nemruş μέχρι χθες ήταν υφυπουργός Άμυνας και ο Haddad Διοικητής Κεντρικής Στρατιωτικής Περιοχής της Λιβύης.

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα φέρεται δυσαρεστημένη με τον Σαράζ γιατί από τη μια δεν δέχτηκε την έναρξη της επιχείρησης εναντίον της Σύρτης – Αλ Τζούφρα και από την άλλη συμφώνησε την κατάπαυση του πυρός με τον πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης Αγκίλα Σάλεχ και τη διεξαγωγή εκλογών το .

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.