ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Πάιατ αναγγέλλει «συμβιβασμό» και ο “φίλος” της Ελλάδος Βέμπερ ψηφίζει υπέρ Τουρκίας

1 min read

Είναι δυνατόν ένας Πρέσβης να αναγγέλλει την εξωτερική πολιτική μιας χώρας; Ναι, είναι, εάν ο Πρέσβης αυτός είναι ο Πρέσβης των ΗΠΑ, Πάιατ και η χώρα είναι το ψευτορωμαίικο των Αθηνών! Ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ σε συνέντευξή του στο OPEN, αναφερόμενος στις διερευνητικές επαφές που αναμένονται να ξεκινήσουν μίλησε για «αναγκαίους συμβιβασμούς» που θα πρέπει να κάνει και η ελληνική κυβέρνηση. Βέβαια δεν εξήγησε τι ακριβώς συμβιβασμούς πρέπει να κάνει αλλά όπως φαίνεται οι Αμερικάνοι έχουν εμπλακεί πλέον ανοιχτά στα ελληνοτουρκικά και αναμένουμε που θα οδηγήσουν τις εξελίξεις.

Τι εννοεί συμβιβασμό ο Πάιατ; Να μοιράσουμε την εθνική μας κυριαρχία και να παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας επεκτάσεως των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια; Βεβαίως και αυτό εννοεί… 

Δεν είναι όμως μόνον ο Πάιατ. Είναι και ο Βέμπερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει και η Ν.Δ. και τον οποίο μας παρουσίαζαν σαν φίλο της Ελλάδος! Πόσο φίλος της Ελλάδος είναι αποδεικνύεται από πρόσφατη ψηφοφορία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τροπολογία των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών που επιτρέπει την άσκηση εμπάργκο όπλων σε βάρος της Τουρκίας, καταψηφίστηκε από τον επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ. Καταψήφισε την τροπολογία που κατέθεσαν Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες για εμπάργκο όπλων από τα κράτη της ΕΕ προς στην Τουρκία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.