ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Απριλίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Μητσοτάκης «τελειώνει» τους «καραμανλικούς» και «σαμαρικούς» βουλευτές από τη ΝΔ και φτιάχνει ένα κόμμα«μητσοτακικό»

1 min read

Ο Κ.Μητσοτάκης είναι «τελειώνει» την «καραμανλική» και την «σαμαρική» πτέρυγα στη ΝΔ και την μετατρέπει σε ένα αμιγώς «μητσοτακικό» κόμμα.

Με τις κινήσεις αυτές παραβιάζονται οι ισορροπίες που υπήρχαν στη ΝΔ για πολλά χρόνια, με την συνύπαρξη των τριών πολιτικών φατριών και αλλάζει οριστικά το πολιτικό της «DNA» το οποίο δεν θα εδράζεται πλέον ούτε κατ’ επίφαση στον χώρο της δεξιάς αλλά θα τοποθετείται στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Tο 2019 τα παραδοσιακά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανέχθηκαν την μετατροπή της παράταξης σε «κεντροαριστερά», όταν στα ψηφοδέλτια εισήλθαν υποψήφιοι όπως ο Γ.Ψαριανός και ο Π.Τατσόπουλος, αλλά και όλα τα ΠΑΣΟΚΟγενή στελέχη όπως οι Κ.Πιερρακάκης, Γ.Γεραπετρίτης κ.λ.π.

Τότε όμως λόγω του ισχύοντος εκείνη την εποχή εκλογικού συστήματος και τον τότε συγκυριών αυτό δεν ενοχλούσε καθώς υπήρχε «χώρος» στην Βουλή, κάτι που όμως δεν θα υπάρχει τώρα λόγω της απλής αναλογικής αλλά και της φθοράς που έχει υποστεί η ΝΔ κατά τα χρόνια διακυβέρνησής της.

Οι επόμενες εκλογές είναι κρίσιμες για το σύνολο των εν ενεργεία βουλευτών, πόσο μάλλον για τους πολιτευτές που δεν κατάφεραν να εκλεγούν ούτε το 2019.

Τα μισά μέλη της γαλάζιας ΚΟ δεν θα ξαναδούν βουλευτικά έδρανα. Αυτό έχει κάνει το περιθώριο ανοχής τους να περιοριστεί δραστικά.

Θυμίζουμε ότι στις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική η ΝΔ προσδοκά σε ένα 32% που θα της αποφέρει 96 περίπου βουλευτές.

Από αυτούς οι 50 τουλάχιστον θα είναι «μητσοτακικοί». Οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν με λίστα. Που σημαίνει πως όσοι ακόμα εκλεγούν θα προκύψουν από την σειρά που είχαν στις πρώτες εκλογές.

Δεν καλοβλέπουν στην νυν κοινοβουλευτική ομάδα τις πρόσφατες εντάξεις στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως του Σπύρου Καρανικόλα (που διετέλεσε και εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επί της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά) της Ελευθερίας Φτακλάκη και του Απόστολου Σπυρόπουλου.

Ο Κ.Μητσοτάκης αυτό επιθυμεί όμως.

Ένα κόμμα που να μην έχει καμία σχέση με την παλιά ΝΔ, να μην ανήκει στον χώρο της Δεξιάς και επί της ουσίας να «παίζει» στον χώρο που κάποτε διεκδικούσε και κυριαρχούσε το παλιό ΠΑΣΟΚ, πριν αυτό ισοπεδωθεί από την διακυβέρνηση Γ.Παπανδρέου και τα μνημόνια.

Έτσι λοιπόν οι εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμες όχι μόνο για το ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» την επόμενη ημέρα αλλά και για να φανεί αν ο Κ.Μητσοτάκης θα έχει μεταλλάξει το κόμμα σε «δικό» του κόμμα στο οποίο θα μπορεί να ηγείται για πολλά χρόνια.

pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.