ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει αύριο το «τέλος» της εστίασης – Ολικό «λουκέτο» στα μαγαζιά σε Αθήνα Θεσσαλονίκη

1 min read

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται αύριο να «τελειώσει» την εστίαση σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, αφού θα βάλει «λουκέτο» σε μπαρ, εστιατόρια και καφέ σε «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές. Το «χτύπημα» για τους επιχειρηματίες θα είναι τέτοιο που τα περισσότερα μαγαζιά είναι σχεδόν απίθανο να ανακάμψουν και μαζί με αυτά, «στον δρόμο» θα βρεθούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι.

Τα μέτρα που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» και εκτός απροόπτου θα ανακοινώσει το Σάββατο ο πρωθυπυοργός είναι:

Κλείσιμο μπαρ, εστιατορίων και καφέ

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00

Απαγόρευση μετακίνησης από τις «πορτοκαλί» και τις «κόκκινες» περιοχές

Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλη τη χώρα

Αυξάνεται η τηλεργασία στο 50%

Όσον αφορά στον αθλητισμό, η πρόταση που είναι στο τραπέζι είναι να μπει λουκέτο στις αθλητικές δραστηριότητες πλην των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων.

 Το ζήτημα αυτό θα είναι μέχρι και την τελευταία ώρα στο τραπέζι, καθώς η Πολιτεία θέλει να «διασφαλίσει» την ατομική άσκηση για τους πολίτες.

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναβλήθηκε εξαιτίας του σεισμού στην Σάμο. Ο πρωθυπουργός αναμένεται αύριο να ανακοινώσει το ολικό κλείσιμο της εστίασης στις «πορτοκαλί» και στις «κόκκινες» περιοχές. Το μέτρο του lockdown στην εστίαση θα περιλαμβάνει και στην Αττική που βρίσκεται στο επίπεδο συναγερμού «3»- πορτοκαλί. Παράλληλα, αναμένεται να γίνει υποχρεωτική παντού η χρήση μάσκας, ανεξαρτήτως επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή. 

Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter αφού αναφέρθηκε στον ισχυρό σεισμό στη Σάμο, έκανε γνωστο ότι οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο. 

«Η Σάμος άντεξε. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ενημερώνομαι διαρκώς για την κατάσταση και καλώ τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση όσο διαρκεί η μετασεισμική δραστηριότητα. Οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο»  έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο και την αναβολή του διαγγέλματός του για τα νέα μέτρα.

Δημοσίευση στα Social Media