ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Κορονοϊός «τσακίζει» τον τουρισμό! Η Ελλάδα θα χάσει περισσότερα από 7.000.000.000 ευρώ

1 min read

Σήμερα που οι επιπτώσεις του κορωνοϊού χτυπούν την πόρτα κάθε ελληνικού νοικοκυριού, εξαιτίας όχι μόνο των φόβων για την υγεία αλλά και της βεβαιότητας για σοβαρή πίεση στην οικονομία, αν δεν υπάρξει κάποια θετική έκπληξη, όλοι θυμούνται το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, που στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στον τουρισμό.

Έπειτα από δέκα χρόνια κρίσης διαπιστώνεται πως οι διακηρύξεις περί στροφής προς τις εξαγωγές, περί ενίσχυσης της βιομηχανικής παραγωγής και συνεπώς της αυτάρκειας της χώρας έμειναν στα χαρτιά.

Αν επιβεβαιωθούν οι πλέον δυσοίωνες προβλέψεις διεθνών οίκων, όπως της McKinsey, και ο ευρύτερος τουριστικός κλάδος συμπιεστεί φέτος κατά 40% διεθνώς, τότε η ελληνική οικονομία κινδυνεύει με απώλεια περίπου 6-7 δισεκατομμυρίων ευρώ! Το χρεοκοπημένο πολιτικό μας σύστημα φέρνει την εξαντλημένη χώρα κοντά σε μια νέα βουτιά στο κενό.
Ήδη κυκλοφορούν φήμες περί χρεοκοπιών ή σοβαρών προβλημάτων εταιριών που δραστηριοποιούνται σε τομείς που συνδέονται με τον τουρισμό, ήδη παγώνουν επενδυτικά σχέδια στην άλλη «φούσκα» που είχε «επενδύσει» η σημερινή κυβέρνηση, αυτή των ακινήτων.

Αλλά ποιος νοιάζεται… Σε πέντε δέκα χρόνια, με την επόμενη μεγάλη κρίση, πάλι τα ίδια θα συζητάμε. Για την ανάγκη στήριξης της βιομηχανίας και διαφοροποίησης από το μοντέλο ανάπτυξης που βασίζεται στη μαζική προσέλευση τουριστών χαμηλών εισοδημάτων…

Δημοσίευση στα Social Media