ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
7 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Καιρός για σήμερα Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

1 min read

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο, στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα δυτικά και βόρεια η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και στα ανατολικά από το απόγευμα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι νότιο-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια όπου τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα βόρεια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στο Ιόνιο και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Μέχρι τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα νοτιοδυτικά. Οι συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.