ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Καιρός για σήμερα

1 min read

Την Παρασκευή προβλέπονται εναλλαγές ηλιοφάνειας και συννεφιάς με βροχή μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και την περιοχή των Κυκλάδων.

Μικρής έντασης γενικά βροχές στις συγκεκριμένες περιοχές, όμως το μεσημέρι υπάρχει η πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας, με γρήγορη βελτίωση το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα, η μέρα περιμένουμε να ξεκινήσει με αίθριο καιρό και ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, κυρίως σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Το βράδυ τα όποια φαινόμενα θα έχουν σταματήσει και ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 17 – 19 βαθμούς. Μικρή πτώση αναμένεται στην Θράκη, με το θερμόμετρο να φτάνει έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα πελάγη, σταδιακά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις εντάσεως 3 – 4, στα νότια έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπεται αυξημένη συννεφιά, με τοπικές βροχές και πιθανότητα στα βόρεια του νομού πρόσκαιρων καταιγίδων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 – 19 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι, θα στραφούν μέχρι το βράδυ σε νότιους 2 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις και στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές βροχές ή μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 – 18 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς 2 – 3 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν, και το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της χώρας τοπικές βροχές. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, όπου θα βρέχει κατά διαστήματα και μέσα στη νύχτα. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και θα κυμανθεί στους 18-20 βαθμούς αργά το μεσημέρι. Οι άνεμοι μεταβλητοί και πρόσκαιρα νότιοι ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Την Κυριακή, από το πρωί στα κεντρικά και βόρεια περιμένουμε τοπικές βροχές. Ενώ στην υπόλοιπη χώρα αν και ο καιρός θα ξεκινήσει σχεδόν αίθριος, αναμένεται το μεσημέρι και το απόγευμα, μια γενικευμένη και πιο έντονη αστάθεια, με βροχές και στα ορεινά καταιγίδες…φαινόμενα που το βράδυ θα σταματήσουν. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα πλησιάσουν τους 17-18 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα στραφούν και πάλι σε βόρειους 2-4, στο Ιόνιο και 5 μποφόρ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.