ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Καιρός για σήμερα

1 min read

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα βροχερός, αλλά τα φαινόμενα θα είναι γενικά ασθενούς ως και μέτριας έντασης στις περισσότερες περιοχές.

Αναμένονται βροχές κατά διαστήματα στο Ιόνιο, σε όλη τη δυτική Ελλάδα, σε όλη την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στην Κρήτη και στις νότιες Κυκλάδες, είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρα καταιγίδες.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά περιμένουμε νεφώσεις με λίγες διάσπαρτες τοπικές βροχές, και μικρότερη πιθανότητα να ψιχαλίσει στη Μακεδονία. Όσον αφορά τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα, ωστόσο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα δημιουργηθούν ομίχλες στα ηπειρωτικά και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Θα πλησιάσει στη βόρεια Ελλάδα τους 22 – 24 βαθμούς και 25 – 27 στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν από 24 μέχρι 26, τοπικά στη Ρόδο και 27 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις και γενικά σε ήπιες εντάσεις. Στο Ιόνιο 2 – 4 μποφόρ και στο Αιγαίο 3 – 5, τοπικά θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 – 27 βαθμούς, με βόρειο άνεμο 3 – 4, στα ανατολικά μέχρι 5 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι μουντός, με αυξημένη συννεφιά μέσα στη μέρα. Το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα αρχίσει να διαλύεται. Η θερμοκρασία από 15 – 21 βαθμούς και οι άνεμοι στον Θερμαϊκό μεταβλητοί ασθενείς, με ένταση 2 – 3 μποφόρ.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού Πέμπτη & Παρασκευή

Την Πέμπτη αναμένονται βροχές στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία, με ομίχλες να δημιουργούνται τις πρώτες πρωινές ώρες και αργά τη νύχτα. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε αυξημένη συννεφιά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, θα πλησιάσει στα βόρεια τους 23 βαθμούς. Θα παραμείνει σε λίγο πιο υψηλά επίπεδα από τα προβλεπόμενα για την εποχή στην υπόλοιπη χώρα, με τις μέγιστες να φτάνουν τους 26 – 27 βαθμούς. Βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο 4 – 6, μετά το μεσημέρι πρόσκαιρα και 7 μποφόρ. Μεταβλητοί ασθενείς στο Ιόνιο 2 – 4 μποφόρ.

Την Παρασκευή θα επικρατήσει μουντός καιρός με αυξημένη συννεφιά. Βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όχι όμως γενικευμένες και δυνατές. Μόνο στα νότια της χώρας, στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάσει τους 23 στα βόρεια και 25 – 26 στις υπόλοιπες περιοχές, με το βόρειο ρεύμα να υποχωρεί λίγο με ένταση 4 – 6 και μόνο στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τα 7 μποφόρ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.