Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Σαββίδης πήρε ΑΠΑΛΛΑΓΗ από τον ΕΝΦΙΑ! Του ΧΑΡΙΖΟΥΝ τα πάντα…

Newskamatero

Απορίες και εύλογα ερωτήµατα προκύπτουν από µια νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης σχετικά µε την προώθηση θετικών ρυθµίσεων απαλλαγής από σειρά φορολογικών µέτρων που αφορούν επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα, στην οποία εµπλέκεται εταιρεία συµφερόντων του κ. Ιβάν Σαββίδη.

Ο λόγος για το νοµοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για την αναθεώρηση της συµφωνίας µεταβίβασης του Οργανισµού Λιµένος Θεσσαλονίκης, που ψηφίστηκε αυτή την εβδοµάδα στη Βουλή µε τις κυβερνητικές ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ. ΕΛ. και το οποίο δείχνει να υπάρχει… «δράκος» στη συµφωνία µεταξύ του ελληνικού ∆ηµοσίου και του κοινοπρακτικού σχήµατος που απέκτησε τη διαχείριση του λιµανιού της Θεσσαλονίκης µέχρι το 2051.

Για όσους γνωρίζουν από τέτοιες ρυθµίσεις, πρόκειται για µια «λεόντειο» σύµβαση εις βάρος του ελληνικού ∆ηµοσίου, µε τον Ιβάν Σαββίδη να εµφανίζεται ωφεληµένος από τις κυβερνητικές επιταγές και απαιτήσεις. ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Το νοµοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για την αναθεώρηση της συµφωνίας µεταβίβασης του ΟΛΘ ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 22 Φεβρουαρίου 2018.

Ωστόσο, µε τον νόµο αυτόν απαλλάσσεται, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Αρθρου 11 της συµφωνίας, η ακίνητη περιουσία η οποία µεταβιβάζεται για πώληση στον ΟΛΘ από την επιβολή ΕΝΦΙΑ, καθώς και κάθε άλλου φόρου ή τέλους που σχετίζεται µε την ακίνητη περιουσία. Σηµειώνεται ότι µε τη συµφωνία αυτή, στον ιδιώτη µεταβιβάζεται ακίνητη περιουσία συνολικής έκτασης 12.047,20 τ.µ.

parapolitika.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

«Ρουκέτες» από πρ. βουλευτή των ΑΝΕΛ: Του Καμμένου του αρέσει το χρήμα

Πυρά κατά του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε η πρώην εισαγγελέας και πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Χρυσούλα Γιαταγάνα. Σε δηλώσεις της στο Thefestival της Θεσσαλονίκης με αφορμή το βιβλίο της «Γεντί Κουλέ η Απολογία»,  πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ τον κατηγορεί για ασυνέπεια λόγων και έργων, τονίζοντας ότι «άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα […]