ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Ερντογάν «για ψώνια» σε έκθεση ρωσικών μαχητικών με τον Β.Πούτιν: Θα κλείσει συμφωνία για τα Su-57;

1 min read

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν θα συναντηθεί αύριο με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν στην μεγάλη αεροπορική έκθεση MAKS 2019 στην στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Τζουκόφσκι και αναμένεται πιθανότατα «να δώσουν τα χέρια», για την προμήθεια ρωσικών υπερμαχητικών πέμπτης γενιάς stealth Su-57, το οποίο πλέον διαθέτει εξαγωγική έκδοση!

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας θα βρίσκεται στη ρωσική πόλη Τζουκόφσκι για να δει τα νέα ρωσικά μαχητικά. Οι δύο πρόεδροι θα παρακολουθήσουν την έκθεση MAKS και αργότερα θα συζητήσουν διάφορα θέματα και προοπτικές των δύο χωρών», ανέφερε στο πρακτορείο TASS Ρώσος αξιωματούχος.

Η Άγκυρα άρχισε να εξετάζει την πιθανή αγορά ρωσικών μαχητικών, Su-35 αλλά και Su-57, μετά το εμπάργκο των Ηνωμένων Πολιτειών στην αγορά F-35 τον περασμένο μήνα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μόνο το Su-57 ενδιαφέρει πραγματικά τη Τουρκία, έστω και στην εξαγωγική του έκδοση.

Για το ενδεχόμενο προμήθειας Su-57 από τη τουρκική Αεροπορία είχε αναφερθεί για πρώτη φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου τον περασμένο Απρίλιο.

«Στην περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αρνηθούν να προμηθεύσουν την Τουρκία μαχητικά αεροσκάφη F-35, η Άγκυρα θα ικανοποιήσει την ανάγκη για να εξοπλιστεί με τέτοια αεροσκάφη στρεφόμενη σε άλλη χώρα» είχε δηλώσει τότε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Στο χειρότερο σενάριο που δεν μας παραδώσουν τα F-35 ua xρειαστεί να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας στρεφόμενοι αλλού, όπου προσφέρονται οι καλύτερες τεχνολογίες», είχε τονίσει τότε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Αύριο, Τρίτη, αναμένεται να ξεκινήσει και η νέα φάση παράδοσης του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 στην Τουρκία, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Η παράδοση και η μεταφορά της δεύτερης αποστολής των S-400 θα ξεκινήσει αύριο», είπε ο Ακάρ, σύμφωνα με το Anadolu.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος γύρος της παράδοσης των S-400 ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο φέτος, ανοίγοντας τον δρόμο για την δρομολόγηση των διαδικασιών για την επόμενη φάση αποστολών.

Τον Δεκέμβριο του 2017, η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια του ρωσικού συστήματος S-400, προκαλώντας τις αντιδράσεις των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν αναστείλει την προμήθεια των F-35. Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει την ανησυχία ότι οι S-400 μπορούν να αποκαλύψουν στη Ρωσία πληροφορίες για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.