ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Ερντογάν ακύρωσε την επίσκεψη στη Γερμανία

1 min read

Ο Ερντογάν ακυρώνει την επίσκεψη στο Βερολίνο που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή, σύμφωνα με τον τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο Bianet. O Ερντογάν επρόκειτο να συναντηθεί με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ακύρωση οφείλεται στο ότι δεν επιτεύθχηκε συναίνεση κατά τις συνομιλίες μεταξύ του Συμβούλου Εξωτερικής Πολιτικής του Σολτς, Γενς Πλότνερ, και του εκπροσώπου του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, σχετικά με το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψης.

Ιδιαίτερα ενοχλημένο το Βερολίνο για το Κουρδικό

Επιπλέον, φαίνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη με τον βουλευτή του AKP Μουσταφά Ατσίκγκιοζ και τη στάση του απέναντι στους Κούρδους.

Στις 16 Ιανουαρίου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας κάλεσε τον πρέσβη της Τουρκίας στο Βερολίνο μετά από διαρροή αποσπασμάτων ομιλίας του Ατσίκγκιοζ στη Γερμανία όπου ζητούσε την «εξόντωση» των υποστηρικτών του ΡΚΚ και του κινήματος Γκιουλέν.

Ο Ατσίκγκιοζ συμμετείχε σε εκδήλωση της «Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Ιδεαλιστικών Τουρκικών Ενώσεων Γερμανίας», μια οργάνωση που πρόσκειται στον ακροδεξιό εταίρο του ΑΚΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Προβληματισμός ενόψει των εκλογών 

Η εσωτερική πολιτική της Τουρκίας προβληματίζει τη Γερμανία, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές της 14 Μαΐου και ο απόηχός τους επηρεάζει τους κατοίκους της Γερμανίας με τουρκική καταγωγή. Το 3,4% του πληθυσμού της Γερμανίας κατάγεται από την Τουρκία και αντιπροσωπεύει περίπου το 5% του συνολικού εκλογικού σώματος της Τουρκίας. Στις τουρκικές εκλογές του 2018, περίπου οι μισοί ψήφισαν, και οι περισσότεροι υπέρ του Ερντογάν.

Πάνω από 6 εκατομμύρια Τούρκοι ζουν εκτός Τουρκίας με τους περισσότερους να είναι συγκεντρωμένοι σε χώρες της δυτικής Ευρώπης. Στις εκλογές μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα τουρκικά προξενεία των αντίστοιχων χωρών και ψηφίζουν όσοι είναι άνω των 18 ετών.

Πηγή: Bianet

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.