Ο ΕΟΔΥ γίνεται και πάλι ΚΕΕΛΠΝΟ

Newskamatero

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να προκαλέσει -εάν και εφόσον υλοποιηθεί- η πρόθεση του υπουργείου Υγείας να επαναφέρει στη προταίρα μορφή του, τον ΕΟΔΥ. Δηλαδή να επαναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη αρχική νομική του μορφή, από Δημοσίου σε Ιδιωτικού Δικαίου με νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει σύντομα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ρύθμιση προωθείται ώστε να διευκολυνθούν οι προσλήψεις γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και η βέλτιστη διαχείριση του προγράμματος «philos» που αφορά ολοκληρωμένη παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η αιχμή του δόρατος για σφοδρή επίθεση εναντίον της νέας Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία, υπήρξε ειδικό κεφάλαιο για το ΚΕΕΛΠΝΟ όπου σημειώθηκαν ομηρικές αντιπαραθέσεις.

Μάλιστα ο πρώην υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης είχε στείλει στη Δικαιοσύνη εκατοντάδες καταγγελίες που αφορούσαν το ΚΕΕΛΠΝΟ και η διερεύνηση της υπόθεσης είναι ακόμη ανοιχτή

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Ποιοι βιάζονται να φάνε τον Προκόπη Παυλόπουλο

Στην πολιτική ισχύει η ρήση: Ο ίσιος δρόμος είναι αδιάβατος – Και βέβαια ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ – «Παίζει» στα αλήθεια το σενάριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προτείνει εκ νέου τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας Θα σας εξηγήσω γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος αποτελεί – αυτή την στιγμή – […]