ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Εξισλαμισμός της Ευρώπης! Στοιχεία που σοκάρουν…

1 min read
Την προδιαγεγραμμένη δημογραφική αλλοίωση της Ευρώπης συνεχίζουν να μαρτυρούν ποσοστά και έρευνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Πλέον ο ισλαμικός πληθυσμός της Ευρώπης

διευρύνεται ραγδαία, ενώ εκτιμάται πως το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο τις προσεχείς δεκαετίες λόγω της διαφοράς γονιμότητας υπέρ του ισλαμικού στοιχείου.

 

Η πληθυσμιακή συρρίκνωση της γηραιάς ηπείρου αποτελεί γεγονός, ενώ ο εξισλαμισμός της άμεσο-ορατό κίνδυνο. Ενδεικτικό είναι πως μέχρι το 2050, το ποσοστό του μουσουλμανικού πληθυσμού της Ευρώπης θα μπορούσε να υπερδιπλασιαστεί, σύμφωνα με στοιχεία του ινστιτούτου PEW, ανεβαίνοντας στο 11,2% με ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησής του.
Η δυναμική του ισλαμικού στοιχείου
Η δημογραφική αυτή αλλοίωση έχει σοβαρό αντίκτυπο και στη «θρησκευτική κρίση» των τελευταίων δεκαετιών. Σχετικές μελέτες καταδεικνύουν τους Χριστιανούς ως μειονότητα σε βάθος 20 χρόνων, οι Ευρωπαίοι πληθυσμιακά μειώνονται ενώ οι νέες γενιές αποστρέφονται από την πίστη και την εκκλησία. Αντιθέτως το Ισλάμ μετεγκαθίστανται δυναμικά μέσω των μεταναστών ως αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και της κοσμοθεωρίας τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γερμανική Διάσκεψη των Επισκόπων για τους πιστούς του χριστιανισμού στη Γερμανία το 2016, 537 ενορίες έκλεισαν ενώ από το 1996 έως σήμερα το ένα τέταρτο των καθολικών κοινοτήτων έχει πάψει να υφίσταται. Αντίθετα υπολογίζεται ότι η γερμανική επικράτεια σήμερα έχει περισσότερα από 2.600 τζαμιά με περίπου 1.270 μουσουλμάνους ανά τζαμί, όταν τη δεκαετία του 1980 υπήρχαν μόλις 700 τεμένη, όπως επισημαίνει η μελέτη του ευρωπαϊκού οργανισμού Network of European Foundations.
Δυστυχώς παρόμοια εικόνα παρατηρείται στην πλειονότητα των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, ιδίως σε ορισμένα κράτη της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης όπως στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Αξίζει να σημειωθεί πως για πέμπτη συνεχή χρονιά (!) το πιο δημοφιλές όνομα που δίνεται σε βρέφοι στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο και σε άλλες μητροπολιτικές κομητείες όπως το Μπέρμινχαμ, ήταν το «Μοχάμεντ». Η Εθνική Υπηρεσία Στατιστικών της Αγγλίας κατατάσσει το όνομα του προφήτη του Ισλάμ στην πρώτη θέση από το 2011 ενώ παράλληλα στη Γερμανία το όνομα βρέθηκε από την 97η θέση στην 26η σε λιγότερο από μία δεκαετία.
Η θέση της Ευρώπης
Ο ισλαμικός πληθυσμός της Ευρώπης ενισχύει την παρουσία του, δυναμικά, αδιάκοπα, επεκτατικά. Η ομαλή ένταξη και η ενσωμάτωσή του αφήνει πολλά ερωτηματικά καθώς η πραγματικότητα αντιτίθεται στην πλαστή ουτοπία του πολυπολιτισμού και της ειρηνικής συμβίωσης. Όπως όλα δείχνουν οι αυτόχθονοι λαοί της γηραιάς ηπείρου θα γίνουν μάρτυρες βαθιών, ριζικών αλλαγών στην κοινωνικοπολιτική ζωή του δυτικού πολιτισμού.
Αναμφίβολα κύρια μεταβλητή του ζητήματος καθίσταται η μελλοντική πολιτική που θα ακολουθήσουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. απέναντι στην ασύμμετρη απειλή των συνεχόμενων και μαζικών μεταναστευτικών ροών που αψηφούν τα σύνορά της, τους νόμους της και εν τέλη την ταυτότητα και την ομοιογένειά της. Η αποτροπή της αποτελεί επιταγή.
Ε. Ελευθερίου

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.