ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

2 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο e-ΕΦΚΑ βάζει τέλος στην ταλαιπωρία ασφαλισμένων και συνταξιούχων

1 min read

Τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού ηλεκτρονικά δίνει ο ΕΦΚΑ σε ασφαλισμένους, συνταξιούχους και εργαζομένους, με στόχο να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία, αλλά και στα φαινόμενα πολύωρης αναμονής, καθώς είναι σύνηθες το φαινόμενο πολίτες να περιμένουν από τα ξημερώματα στις ουρές, προκειμένου να εξυπηρετηθούν στα κατά τόπους υποκαταστήματα.

Οι συναλλασσόμενοι μπορούν μέσω της εθνικής δικτυακής πύλης (gov.gr) ή του δικτυακού τόπου της νέας υπηρεσίας www.efka.gov.gr/rv να εισέλθουν με τους κωδικούς TAXIS στη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία. Στη συνέχεια επιλέγουν το υποκατάστημα και το τμήμα που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν και κλείνουν αυτόματα το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού που επιθυμούν. Την ημέρα του ραντεβού αρκεί να προσέλθουν λίγα μόνο λεπτά νωρίτερα.

Εξάλλου, ήδη ο ΕΦΚΑ δίνει τη δυνατότητα διεκπεραίωσης συναλλαγών ηλεκτρονικά, όπως είναι η βεβαίωση ΑΜΚΑ, ο έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας, ο Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας, οι βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, τα αιτήματα για κύρια σύνταξη, αλλά και η πορεία της αίτησης συνταξιοδότησης.

Δημοσίευση στα Social Media