ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο διάλογος Πούτιν-Ερντογάν για το Su-57: Είσαι ο πρώτος ηγέτης στον κόσμο που το βλέπει

1 min read

Η εφημερίδα Hurriyet  αποκαλύπτει τον διάλογο που είχαν χθες ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντησή τους στη Μόσχα και στη Διεθνή Έκθεση MAKS 2019, όπου παρουσιάστηκαν τα αεροναυπηγικά επιτεύγματα της Ρωσίας. Και πρώτα απ΄ όλα το Su-57

Σήμερα ο τουρκικός Τύπος δημοσιοποιεί τον διάλογο που είχαν ο Πούτιν και ο Ερντογάν. Ένας διάλογος που “μοιράστηκε” στους δημοσιογράφους, όχι τυχαία. Η δημιουργία της εντύπωσης ότι η Τουρκία είναι περίπου…έτοιμη να αγοράσει Su-57 είναι προφανής.

Τι γράφουν οι Τούρκοι για τον διάλογο;

“Είσαι ο πρώτος ηγέτης στον κόσμο που βλέπεις το Su-57”,φέρεται να είπε ο Πούτιν στον Ερντογάν.

“Από αυτά θα πάρουμε”, ρωτά ο Ερντογάν κατά τα τουρκικά δημοσιεύματα.

“Μπορείτε να πάρετε”, του απάντησε ο Πούτιν.

Αυτά είναι πολύ ωραία επικοινωνιακά “κόλπα”, αλλά το να αντικαταστήσει η Τουρκία τα F-35 που δεν έχει παραλάβει με ρωσικά Su-57, δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Θα αποτελέσει την “τελική σύγκρουση” με τις ΗΠΑ και τη Δύση. Επιπλέον, δεν είναι καθόλου…φθηνή επιλογή. Το να “περάσει” η τουρκική αεροπορία στη ρωσική τεχνολογία, δεν είναι απλό. Δεν αρκεί η αγορά των αεροσκαφών. Θα πρέπει να αγοραστούν τα κατάλληλα όπλα, ρωσικής κατασκευής, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για την υποστήριξη των αεροσκαφών κι άλλα πολλά.

Ο Ερντογάν μας έχει δείξει ότι δεν φοβάται να ρισκάρει. Αλλά η απόφαση για Su-57, είναι κάτι παραπάνω από ρίσκο.

Δημοσίευση στα Social Media