ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Διακόπουλος «μάζεψε» τη δήλωση για Oruc Reis – Η δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου

1 min read

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Κυριάκου Μητσοτάκη παραδέχθηκε ότι το Oruc Reis έχει προχωρήσει σε έρευνες στην Ανατολική ΜεσόγειοΤην έντονη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και του υπουργείου Άμυνας προκάλεσε η δήλωση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το Oruc Reis έχει πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή της παράνομης Navtex και «έχει μαρκάρει την περιοχή».
Είναι «προσωπικές απόψεις» ανέφεραν συνεργάτες του πρωθυπουργού και σύμφωνα με πληροφορίες σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, το πρωθυπουργικό γραφείο ζήτησε από τον κ. Διακόπουλο να προβεί σε διευκρινιστική δήλωση προκειμένου να αναιρεθεί η εντύπωση και το συμπέρασμα που έχει δημιουργηθεί από τις αρχικές δηλώσεις του συμβούλου του κ. Μητσοτάκη, ότι δηλαδή μέσω των ερευνών η Τουρκία έχει αμφισβητήσει εμπράκτως κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Η διευκρινιστική δήλωση

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο κ. Διακόπουλος δήλωσε τα εξής: «Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.
Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου.
Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε “προσπάθεια” ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, “πραγματοποίηση”, με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.
Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών.
Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της».

H αρχική δήλωση του κ. Διακόπουλου
Πάντως, υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διακόπουλος, μιλώντας στο Open,  ανέφερε ότι το Oruc Reis «έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε, αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα».
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα.
Έχει κάνει έρευνες, για να μην κοροϊδευόμαστε.
Δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών.
Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε-γιατί με τα υδροφωνικά ακούμε αν κάνει έρευνες ή όχι.
Όταν εμείς “το σηκώσαμε” το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες.
Κάποια στιγμή “σηκώθηκε” λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες.
Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο.
Για να σας δώσω μια μεταφορά: “μαρκάρει” την περιοχή του.
Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ».
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού μάλιστα συμπλήρωσε:«Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Δημοσίευση στα Social Media