ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

30 Ιανουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Μπασάγκα καλεί Αίγυπτο, Τουρκία και Ελλάδα να μην κάνουν μονομερή βήματα

1 min read

Ο Φατί Μπασάγκα κάλεσε την Αίγυπτο, την Τουρκία και την Ελλάδα να μην λαμβάνουν μονομερή μέτρα για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων τους, αγνοώντας τη βούληση της Λιβύης, η οποία, όπως είπε, διέρχεται εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Ο ορισθείς από τη Βουλή των Αντιπροσώπων πρωθυπουργός της Λιβύης, Φατί Μπασάγκα (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters), κάλεσε την Αίγυπτο, την Τουρκία και την Ελλάδα να «μην λαμβάνουν μονομερή μέτρα όσον αφορά τον καθορισμό και την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων», που «αυξάνουν την ένταση και επιδεινώνουν την κατάσταση στην περιοχή της Μεσογείου».

Ετοιμος να διαπραγματευτεί

Σύμφωνα με τη λιβυκή Αλ Ουασάτ, ο Μπασάγκα δήλωσε ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με τις γειτονικές χώρες για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων και την αμοιβαία αναγνώρισή τους βάσει των διεθνών κανόνων, του εθιμικού δικαίου και των συμφωνιών.

Τόνισε επίσης ότι οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που διέρχεται η χώρα του είναι αποτέλεσμα μιας «περίπλοκης διεθνούς και περιφερειακής σύγκρουσης που αντικατοπτρίζεται στην εσωτερική κατάσταση της Λιβύης», προσθέτοντας ότι αυτή η «διαφορά και σύγκρουση συμφερόντων των κρατών ήταν και εξακολουθούν να είναι η αιτία της εύθραυστης κατάστασης στη Λιβύη».

Επισήμανε, επίσης, ότι αυτά τα κράτη – τα οποία δεν κατονόμασε – «συνέβαλαν στην αποτροπή της λιβυκής κυβέρνησης ν’ αναλάβει την έδρα της στην πρωτεύουσα, την Τρίπολη, και να πραγματοποιήσει την εντολή της».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.