ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

11 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ! Υπό ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ο πανέμορφος ναός Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στη Λεωφόρο Αθηνών… (ΕΙΚΟΝΕΣ)

1 min read

ΝΤΡΟΠΗ !!! Είναι το λιγότερο για όσους έχουν παραμελήσει και έχουν αφήσει να καταρρέει ο μικρός ναός των Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στη Λ. Αθηνών 69. Χτίστηκε σύμφωνα με μαρτυρίες το 1903 και ανήκει με τη πάροδο του χρόνου….

σε ιδιώτες που λόγω κληρονομικών διαφωνιών έχουν αφήσει το ναό στα χάλια που βλέπετε με σοφάδες να πέφτουν μέσα κι έξω, με τις εικόνες να χουν διαβρωθεί από την υγρασία και πολλές να τις έχουν κλέψει, με τη κεραμοσκεπή να κινδυνεύει να πέσει μαζί με το ιερό από τη διάβρωση της βροχής και της υγρασίας. Αν δεν υπήρχαν κάποιοι φίλοι να βάλουν εξωτερική σιδεριά στο πίσω μέρος του Ιερού και να συνεφέρουν την κεντρική ξύλινη είσοδο και να βάλουν ένα λουκέτο θα συνέχιζαν περαστικοί να κάνανε την ανάγκη τους μέσα στο ναό και οι τραβεστί να τον έχουν χώρο συνουσίας. Μάλιστα. Για καιρό ήταν χώρος συνουσίας των ατόμων που εκδίδονται στα πεζοδρόμια γύρω από το εκκλησάκι.

Και παρόλο που σήμερα είναι κλειστό κάνουν πράξεις συνουσίας πίσω απ το εκκλησάκι στο χωράφι στα πεζούλια, αφού ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος και τους βοηθά στις πράξεις τους. Πριν 4-5 χρόνια ο παππούς Σαρακάκης (λίγο καιρό πριν πεθάνει) της γνωστής οικογένειας των εισαγωγέων οχημάτων και κατασκευαστών αμαξωμάτων επειδή λίγα μέτρα πιο πέρα είναι οι εγκαταστάσεις του με κάθε καλή και αγνή διάθεση προσπάθησε να βρει τους κληρονόμους και να το αγοράσει για να το ανακαινίσει εκ βάθρων και να βάλει κάγκελα περιμετρικά. Όμως αρνήθηκαν. Η απάθεια και η βλασφημία των κληρονόμων στο μεγαλείο της.

Κάποιος κάποτε απ τους κληρονόμους το δήλωσε στο αρμόδιο υπουργείο και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο. Αλλά καμιά υπηρεσία δεν ασχολείται και το χει αφήσει στην τύχη του. Το οικόπεδο φαίνεται πως ανήκει στο Δήμο Αθηναίων και καμία υπηρεσία δεν πάει να κόψει τα αγριόχορτα και τις τσουκνίδες που το χουν πνίξει. Το καλοκαίρι που θα ξεραθούν και θα έχουν 1 μέτρο ύψος υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς με πιθανές καταστροφικές συνέπειες στο εκκλησάκι. Ντροπή σε όλους όσους το κατάντησαν έτσι…

Δεκαετίες λειτουργήθηκαν τόσοι κάτοικοι της περιοχής που δε ζουν πια, Εκεί γίνανε πανηγύρια, γάμοι, βαπτίσεις και Μυστήρια και σήμερα παραπαίει εξ αιτίας κάποιων…. Προτίθεμαι τις επόμενες μέρες να ασχοληθώ και να μπει μια τάξη σε ένα ιερό χώρο που κάποιοι με τις πράξεις τους όχι μόνο τον έχουν απαξιώσει, αλλά τον βεβηλώνουν έμμεσα ή άμεσα…
Apostolos Forlidas & skeftomasteellhnika.blogspot.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση