ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ντοκιμαντέρ της Amazon: Ο Χριστός ήταν Έλληνας (vid)

1 min read

Πολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς για την καταγωγή του Ιησού Χριστού: αρκετά από αυτά κινούνται στα όρια του φανταστικού, ενώ άλλα μοιάζουν περισσότερο αληθοφανή. Μία από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες είναι και ότι ο Ναζωραίος ίσως να μην ήταν και τόσο Ναζωραίος, καθώς είχε ελληνική καταγωγή. 

Όπως αναφέρει νέο ντοκιμαντέρ της Amazon με τον τίτλο «Συνωμοσίες της Βίβλου», ο Χριστός ήταν στην πραγματικότητα ο Έλληνας φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανέας. Η συγκεκριμένη παραγωγή πιθανολογεί ότι η ζωή και τα έργα του Χριστού που διαβάζονται στην Καινή Διαθήκη μπορεί να έχουν ληφθεί από τον φιλόσοφο Απολλώνιο. Οι δύο φιγούρες παρουσιάζουν πολλά κοινά στοιχεία, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, το οποίο δεν διαφωνεί ότι ο Χριστός ήταν υπαρκτό πρόσωπο. 

Τόσο ο Ιησούς όσο και ο Απολλώνιος ήταν κήρυκες που έκαναν θαύματα σχεδόν την ίδια χρονική περίοδο. Είχαν και οι δύο μακριές γενειάδες, είχαν αποκτήσει έναν αριθμό πιστών ακολούθων. «Ο Απολλώνιος έγινε μαθητής του Πυθαγόρα και αποκήρυξε την σάρκα, το κρασί και τις γυναίκες. Δεν φορούσε παπούτσια και άφησε μακριά τα μαλλιά και τα γένια του», υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ. 

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του ντοκιμαντέρ δεν έγιναν δεκτοί με θέρμη από τους τηλεθεατές που σε σχόλια στο Amazon κατακεραύνωσαν τους συγγραφείς και το αποκάλεσαν «μυθοπλασία».  


Δημοσίευση στα Social Media