Νόμος Κατσέλη: «Παράθυρο» για διατήρησή του και το 2019

Newskamatero

Αγωνία για χιλιάδες δανειολήπτες – Πώς θα προστατευτεί η πρώτη κατοικία

Το μήνυμα πως ο Νόμος Κατσέλη θα ισχύσει και το 2019, ακόμα και εάν υπάρξουν αλλαγές ως προς τα κριτήρια ένταξης εξέπεμψε χθες, Πέμπτη, σε σχετική εκδήλωση ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να καταθέτουν αιτήσεις για ένταξη στον νόμο Κατσέλη και μετά την 1η Ιανουαρίου 2019.

Πρακτικά το μήνυμα που εξέπεμψε είναι «συνεχίστε να υποβάλλεται αιτήσεις και θα σας πούμε σύντομα τι θα αλλάξει».

Σύμφωνα με τον Κουρμούση η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία ανοικτή διαπραγμάτευση για το πλαίσιο προστασίας των πιο αδύναμων και σύντομα αναμένεται από τους αρμόδιους υπουργούς να γίνουν ανακοινώσεις.

Η υπό εξέλιξη συζήτηση αφορά τα όρια ένταξης στον νόμο, με τους εκπροσώπους των θεσμών να υποστηρίζουν ότι η κρίση πέρασε και ότι τον νόμο Κατσέλη εκμεταλλεύονται όσοι δεν το έχουν ανάγκη.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της απαντά ότι μπορεί η κρίση να πέρασε, η ανεργία όμως παραμένει υψηλή και το ΑΕΠ σε χαμηλά επίπεδα.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Aφορολόγητο: Πώς θα εξασφαλίσετε έκπτωση φόρου

Αντίστροφα μετράμε για το τέλος του χρόνου και οι μέρες για το χτίσιμο του αφορολόγητου λιγοστεύουν.  Για να εξασφαλίσει ο φορολογούμενος την έκπτωση φόρου 1.900-2.100 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο,πρέπει να έχει καλύψει ένα όριο αγορών με πλαστικό χρήμα ή με ηλεκτρονική τραπεζική, μέχρι το τέλος του χρόνου. Για να δικαιούνται οι φορολογούμενοι […]