ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τη Λιβύη στην Ανατολική Μεσόγειο – Πραξικοπηματίας ο Χαφτάρ

1 min read

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντησή του με τον Λίβυο πρωθυπουργό Φαγιέζ αλ Σάρατζ στην Άγκυρα, χαρακτήρισε
πραξικοπηματία τον Χαλιφά Χαφτάρ και μίλησε για τη συνεργασία με τη Λιβύη στην Ανατολική Μεσόγειο
.

Σύμφωνα με την Hurriyet ο Ερντογάν ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν αφήσαμε τη Λιβύη μόνη.Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε στην επανένωση του φιλικού και αδελφικού λαού της Λιβύης γύρω από τα ίδια ιδανικά και την πολιτική ενότητα.

Πραγματοποιήσαμε μια αποτελεσματική συνάντηση με τον κ. Σάρατζ για να συμβάλουμε στην ευημερία των αδελφών μας από τη Λιβύη. Προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη το συντομότερο δυνατόν

Υπογραμμίζω ότι χρησιμοποιώ την έκφραση του πραξικοπήματος από τον Χαφτάρ. Ο Χαφτάρ έδειξε για άλλη μια φορά το αληθινό του πρόσωπο απορρίπτοντας την πολιτική συμφωνία της Λιβύης και δηλώνοντας ότι ανέλαβε τη χώρα.

Υπενθυμίζουμε ξανά είναι ένα άτομο που δεν ανησυχούσε ποτέ για τα προβλήματα του λαού της Λιβύης και απειλεί συνεχώς το μέλλον της Λιβύης. Είναι εμπόδιο για την ειρήνη».

Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως: «Σήμερα, αποφασίσαμε να αναπτύξουμε νέες συνεργασίες με βάση τη συμφωνία μας για τον περιορισμό των θαλάσσιων δικαιοδοσιών».

Δημοσίευση στα Social Media