ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέες διευκρινίσεις για τα rapid test: Τι ισχύει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

1 min read

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τα rapid test που κάνουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. 

«Αν κάποιος είναι ανεμβολίαστος και βγάλει θετικό rapid test χρειάζεται να κάνει PCR για την επιβεβαίωση για να πάρει πιστοποιητικό νόσησης. Αν κάποιος έχει θετικό rapid test και είναι πλήρως εμβολιασμένος, έχει ήδη ποιστοποιητικό, δεν υπάρχει κανένας λόγος, δεν είναι ψευδώς θετικά τα rapid tests, οπότε δεν χρειάζεται να κάνει και PCR», είπε αρχικά η Μίνα Γκάγκα.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως «τα νοσοκομεία πιέζονται πάρα πολύ με τα δείγματα, είναι πολύς ο κόσμος. Οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά γιατί είναι πάρα πολλά δείγματα. Και ο κόσμος παραπονιέται γιατί υπάρχει ουρά, περιμένει πολλές ώρες».

Η κ. Γκάγκα συνέχισε λέγοντας πως «κανείς δεν αμφισβητεί τη θετικότητα του rapid test. Βγάζουμε ΚΥΑ σήμερα, αυτό θα είναι ικανό και για την απουσία από τη δουλειά. Με την προϋπόθεση πάντως ότι είναι εμβολιασμένος. Για τους ανεμβολίαστους εξακολουθεί να ισχύει το PCR».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.