ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

16 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέες απειλές Ισραήλ: Προειδοποιεί ότι θα βομβαρδίσει ιρανικούς στόχους στο Ιράκ

1 min read

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η χώρα του να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον ιρανικών στόχων στο Ιράκ, στην περίπτωση που θεωρήσει ότι απειλείται η ασφάλεια του Ισραήλ.

«Θα αντιμετωπίσουμε κάθε ιρανική απειλή, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Έχουμε πλήρη ελευθερία δράσης», είπε ο υπουργός όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τους τελευταίους μήνες το Ιράν παρέδωσε βαλλιστικούς πυραύλους σε σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις στο Ιράκ. Οι πύραυλοι αυτοί έχουν βεληνεκές τέτοιο που θα τους επέτρεπε να πλήξουν το Ριάντ στη Σαουδική Αραβία ή το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ και στόχος είναι να αποτρέψουν κάθε επίθεση εναντίον των ιρανικών συμφερόντων στην περιοχή, σύμφωνα πάντα με αυτές τις πληροφορίες.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να πλήξει το Ισραήλ στρατιωτικές θέσεις του Ιράν στο Ιράκ ή την Τεχεράνη, ο Λίμπερμαν προειδοποίησε: «Παρακολουθούμε τι συμβαίνει στη Συρία και τις ιρανικές απειλές. Δεν θα περιοριστούμε μόνο στο συριακό έδαφος, αυτό πρέπει να καταστεί σαφές».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση