Τρ. Οκτ 20th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα Ζηλανδία: Είχε περάσει και από την Αθήνα ο μακελάρης!

1 min read

Συναγερμός και στις ελληνικές αρχές για το 28χρονο που σκόρπισε το θάνατο στη Νέα Ζηλανδία. Τον χειμώνα του 2016 είχε περάσει και από την Αθήνα. Ταξίδευε από το Κάιρο προς το Βουκουρέστι και έκανε στάση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Έρευνα για το αν επισκέφτηκε κι άλλη ελληνική πόλη.

Το ταξίδι του 28χρονου μακελάρη που θέρισε 49 ζωές στη Νέα Ζηλανδία στα Βαλκάνια φαίνεται πως περιελάβανε στάση και στην Ελλάδα. Ο Μπρένταν Τάρεντ είχε περάσει transit από την Αθήνα τον χειμώνα του 2016, όταν ταξίδευε από το Κάιρο προς το Βουκουρέστι.

Ο 28χρονος νεοναζί σφαγέας του Κράιστσερτς είχε κάνει ταξίδι στα Βαλκάνια. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Alpha, όταν έκανε το ταξίδι από το Κάιρο στο Βουκουρέστι, είχε κάνει στάση στην Αθήνα. Το ίδιο έκανε και όταν επέστρεφε από το Βουκουρέστι στο Κάιρο.

Οι ελληνικές αρχές, από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως είχε βρεθεί στα Βαλκάνια ο άνθρωπος που αιματοκύλησε τη Νέα Ζηλανδία, άρχισαν να ψάχνουν το αν είχε περάσει από την Αθήνα και διαπίστωσαν πως βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εκείνο που ερευνούν τώρα οι ελληνικές αρχές είναι αν ο μακελάρης απλά βρέθηκε στην Αθήνα για να αλλάξει πτήση ή αν επισκέφτηκε κι άλλη πόλη της Ελλάδας. Εκείνο που προκαλεί ερωτήματα και υποψίες στις αρχές είναι αφενός οι λέξεις «tourkofagos» και Lepanto (σ.σ. η Ναύπακτος) που ήταν γραμμένες στα όπλα που χρησιμοποίησε ο 28χρονος νεοναζί στην επίθεση.

Δεν αποκλείεται, το Τάραντ να μην ταξίδεψε μόνο αεροπορικός αλλά και με λεωφορείο. Ήδη, η Interpol έχει στείλει τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του δράστη της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία στο ελληνικό τμήμα της προκειμένου να αναζητήσει τα βήματά του στην Ελλάδα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.